Go to advanced search

by 17martin
Thu Nov 14, 2019 7:43 am
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: One wire DS18b20 sensors disconnected when reading too fast
Replies: 8
Views: 2237

Re: One wire DS18b20 sensors disconnected when reading too fast

Ok, I don't want to spam the forum, but my situation turned completely other way. As I said, I have replaced some of the sensors with new ones from other seller and I though that this would be sufficient. I was not. After an hour or so, there were first misreadings and sensors start to disconnect th...
by 17martin
Tue Oct 22, 2019 7:54 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Connectivity issues with Pi3 & TP Link Archer AC600 Nano
Replies: 4
Views: 574

Re: Connectivity issues with Pi3 & TP Link Archer AC600 Nano

I have also tried to make a script (I also had issues with low signal and thus disconnections), but it didn't solve my problem: Here is the script (not mine originally, I found this somewhere on the forum and edited for my purposes) #!/bin/bash # ping the router, no need to hit google for this. # my...
by 17martin
Tue Oct 22, 2019 7:38 am
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: One wire DS18b20 sensors disconnected when reading too fast
Replies: 8
Views: 2237

Re: One wire DS18b20 sensors disconnected when reading too fast

Thank you guys, I replaced the one that I identified to be causing failures with other one I have at home. Cable lenghts are almost the same and after 50 mins of reading temp every 3 seconds from each of those sensors I haven't had a problem. So I guess it could be a faulty sensor/wiring and what is...
by 17martin
Mon Oct 21, 2019 10:36 am
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: One wire DS18b20 sensors disconnected when reading too fast
Replies: 8
Views: 2237

Re: One wire DS18b20 sensors disconnected when reading too fast

Thank you both for your valuable tips. I made some further debbuging. With one sensor at a time running for at least 30mins reading the temperature every 5 seconds. One of my four sensors dies after circa 10 minutes. I haven'm made another test run to confirm or another run with those remaining 3 to...
by 17martin
Mon Oct 21, 2019 10:31 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Connectivity issues with Pi3 & TP Link Archer AC600 Nano
Replies: 4
Views: 574

Re: Connectivity issues with Pi3 & TP Link Archer AC600 Nano

Hello, I'm having exact same issues with this wifi adapter. Wifi is being stable if there is a traffic going on. If I leave the adapter overnight, the LED is constantly on and I'm unable to ssh into my pi. Here is the log: ------------[ cut here ]------------ Oct 19 11:21:48 raspberrypi kernel: [ 36...
by 17martin
Wed Oct 16, 2019 1:40 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: One wire DS18b20 sensors disconnected when reading too fast
Replies: 8
Views: 2237

One wire DS18b20 sensors disconnected when reading too fast

Hello everybody, I've read almost all the posts about this topic on this forum and of course elsewhere on the net. I have an old RPi B+ and I'm trying to connect 4 DS18b20 temp sensors. These are wired on 3 to 5 m length ethernet cat 5 cable in star topology. When I check /sys/bus/w1/devices everyth...

Go to advanced search