Go to advanced search

by TCB13
Sun Nov 04, 2012 4:34 pm
Forum: Português
Topic: Criar um Servidor VPN
Replies: 2
Views: 1224

Re: Criar um Servidor VPN

Eu estou a utilizar um Raspberry Pi para tirar o VPN do router uma vez que era demasiado pesado e dava problemas.
by TCB13
Sun Nov 04, 2012 4:31 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Owncloud is soooo slow!
Replies: 22
Views: 60081

Re: Owncloud is soooo slow!

Hey,
I also had this problem, and I don't think it will run fast. This is just to much juice for the Pi :lol:
I used lightspeed http.
by TCB13
Sun Oct 28, 2012 11:07 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)

Hey? I wes actually supplying the power over the red cable directly on a 2A USB power supply and feeding the pi on back feed using the black cable.
by TCB13
Sat Oct 27, 2012 11:43 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)

Ok, so I know this a little old but I've been out for some time. After some soldering and making myself hacked USB cables to power the devices directly com the same source of the Pi, I found out that the problem was indeed related to power. Apparently the crappy Chinese USB adapters I got couldn't h...
by TCB13
Sat Sep 15, 2012 1:30 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)

I really am suspecting your power supply voltage. The Alpha is probably creating a small voltage dip when it turns on, and that might kill the Pi. I tried to measure it with my crappy multimeter and I didn't notice anything... probably if there is a real dip is to short for my equipment... But... t...
by TCB13
Sat Sep 15, 2012 12:02 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)

obcd wrote:Does it work if you plug the Alpha in after the Pi has booted?
4.65V is on the low site. 4.85V-5.25V is recommended for stable operation.
Yes everything works fine if I connected the Alfa after the boot.
by TCB13
Sat Sep 15, 2012 11:41 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)

Thats... kinda overkill but thank you for the suggestion! :mrgreen:
by TCB13
Sun Sep 09, 2012 5:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + USB HUB = No boot!

After reading a lot of bugs and trying out some stuff I discovered that my boot issue is not related to the HUB itself. The issue is caused booting the device with the Alfa AWUS036 NHA card attached to it. I tried to boot the Pi with other wireless card attached an Alfa AWUS036H and it boots up corr...
by TCB13
Sun Sep 09, 2012 2:44 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + USB HUB = No boot!

Good news, I managed to bypass the polyfuses and now I've got the Pi full powered from the Hub back feed. TP1-TP2 voltage seems to be good. (4.6v). Bad news, If I try to boot up this thing with the Alfa card connected the OK LED stops bilking after 10 seconds and nothing else happens. The network LE...
by TCB13
Sun Sep 09, 2012 1:39 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + USB HUB = No boot!

(on a rev2 PI these fuses are removed, and backfeeding would work, so you no longer would need front feeding through the mini USB. Unfortunately I have no idea why the PI doesn't work in this configuration, all I can say it doesn't seem to be a power issue. And yes, bypassing the USB polyfuses is j...
by TCB13
Sun Sep 09, 2012 12:57 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Re: Battery Pack + USB HUB = No boot!

measure the voltage between TP1 and TP2 on the PI, with and without the hub attached, publish the results here. A couple of questions: How are the hub and the PI interconnected (except obviously that they share their GND signals, and are powered essentially from the same source, but how does the da...
by TCB13
Sat Sep 08, 2012 7:40 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)
Replies: 17
Views: 11605

Battery Pack + Alfa AWUS036H = No boot! (problem solved)

Hello, I've managed to configure and install my stuff into a raspberry pi and everything works fine while connected to a power supply, however in a USB battery pack the situation is different. I've the following: 1x Raspberry pi (b) 1x Anker Astro III 10000mAh External Battery ( http://ianker.com/An...
by TCB13
Mon Aug 20, 2012 1:00 pm
Forum: Other projects
Topic: Drop Attack Project: Need help
Replies: 20
Views: 17536

Re: Drop Attack Project: Need help

I'm going to keep an eye on this thread as I too was thinking of a raspberry pi - minipwner device. I've got a working wireless USB adapter for the pi (thanks to bridging the pi's polyfuses for more power) and also got a 16x2 LCD working with the gpio's, currently it shows me its ip address but I w...
by TCB13
Sun Aug 12, 2012 12:14 pm
Forum: Other projects
Topic: Drop Attack Project: Need help
Replies: 20
Views: 17536

Re: Drop Attack Project: Need help

These are the drivers for your chipset: http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/ath9k_htc/ Read more about atheros chipseth: http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=compatibility_drivers I read those pages a few days ago, they don't directly answer my question of building compat-wireless from the ...
by TCB13
Sat Aug 11, 2012 11:14 pm
Forum: General discussion
Topic: RaspPi & Sakis3g
Replies: 7
Views: 17987

Re: RaspPi & Sakis3g

Code: Select all

apt-get install libusb-dev
sakis3g recompile
This way it works fine, thanks for the tip ;)
by TCB13
Thu Aug 09, 2012 12:32 pm
Forum: Other projects
Topic: Drop Attack Project: Need help
Replies: 20
Views: 17536

Re: Drop Attack Project: Need help

As it seems, you need to apply patches for the Alpha. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1702990 I'll try with my RPi and the same adapter you have, when I get my powered USB hub, as the one I have died. I'm running an Alfa AWUS036NHA (new black one) without any patch as you say, just aircrac...
by TCB13
Wed Aug 08, 2012 9:02 pm
Forum: Other projects
Topic: Drop Attack Project: Need help
Replies: 20
Views: 17536

Re: Drop Attack Project: Need help

I managed to install the Aircrack-ng suite on my raspberry pi but I can't see any networks. I tried to start/use the wireless card (Alfa AWUS036H - rtl8187) in channel 6 but somehow airodump-ng shows as "fixed channel mon0: -1" why is this happening? I also tired to disable ifplugd for wlan0 but the...

Go to advanced search