Go to advanced search

by K4ktus
Sat Mar 07, 2020 10:17 am
Forum: General discussion
Topic: Raspberry Pi Diagnostics feedback
Replies: 26
Views: 1521

Re: Raspberry Pi Diagnostics feedback

hippy wrote: I am not convinced that's the code used by the Foundation supplied test code and harness.
Of course it's not
by K4ktus
Fri Mar 06, 2020 9:00 pm
Forum: General discussion
Topic: Raspberry Pi Diagnostics feedback
Replies: 26
Views: 1521

Re: Raspberry Pi Diagnostics feedback

I formatted my SD card. (copied it to USB drive, booted from USB drive, formatted the card and copied the USB drive to the card) I conducted some more tests and I was being able to replicate all the issues mentioned above, so either they must be occuring pretty randomly or my install is really messe...
by K4ktus
Thu Mar 05, 2020 8:38 pm
Forum: General discussion
Topic: Raspberry Pi Diagnostics feedback
Replies: 26
Views: 1521

Re: Raspberry Pi Diagnostics feedback

Is your OS installation all up to date? Yes, I updated it right afrer installing the tool. The SD card was not formated for quite a while, so doing that probably could improve the results. I'll try that and post an update here. it does sound you have other issues Could you explain a bit more? What ...
by K4ktus
Thu Mar 05, 2020 3:18 pm
Forum: Polski
Topic: Raspberry Pi 4B + DS18B20 00-800000000000
Replies: 1
Views: 272

Re: Raspberry Pi 4B + DS18B20 00-800000000000

Upewnij się że sonda faktycznie jest połączona z Maliną - połączenia na płytce stykowej czasem zawodzą, kabelkom do płytek też czasem zdarza się nie łączyć. Sprawdź wszystkie połączenia miernikiem, tylko najpierw odłącz sondę i Raspberry ;)
by K4ktus
Thu Mar 05, 2020 3:13 pm
Forum: General discussion
Topic: Raspberry Pi Diagnostics feedback
Replies: 26
Views: 1521

Raspberry Pi Diagnostics feedback

I wanted to share my experiences with recently released diagnostic tool. I'm running a Pi 3 B+ with current Raspbian install. First of all - when I first run the program and click "Run Tests", it does absolutely nothing, except saying "Not run" next to the SD card test option. Only when I click "Res...
by K4ktus
Tue Jan 21, 2020 9:28 pm
Forum: Polski
Topic: Polski
Replies: 21
Views: 19416

Re: Polski

Hej mam raspberry pi 4b 4gb i chce zrobić taki mini komputer z wyświetlaczem i mam taki mały od tabletu LCD i potrzebuje pomocy gdyż nie mam taśmy do podłączenia może ktoś wie gdzie można kupić takie specyficzne wejście ? Albo czy w ogóle się da podłączyć ten ekran Musisz znaleźć płytkę ze sterowni...
by K4ktus
Sun Jan 19, 2020 1:22 pm
Forum: Raspbian
Topic: Ejecting USB drives
Replies: 0
Views: 125

Ejecting USB drives

When I plug a USB drive into my Pi everything works just as I would expect, but when I click on the eject icon it does not open a drive selection menu. I open up the terminal and run sudo umount /dev/sda1 After that I unplug the drive, but it gives me a notification that kindly informs me to eject t...
by K4ktus
Tue Jan 07, 2020 10:03 pm
Forum: Advanced users
Topic: MS Onedrive
Replies: 17
Views: 10701

Re: MS Onedrive

Thanks! Enabling the systemd service worked! Now it functions exactly how I wanted.
by K4ktus
Mon Jan 06, 2020 4:38 pm
Forum: Advanced users
Topic: MS Onedrive
Replies: 17
Views: 10701

Re: MS Onedrive

Today I checked out the client bls suggested I've been using https://github.com/abraunegg/onedrive for syncing OneDrive for quite some time. Easy to set up and works well. But I can't figure out how to make monitor mode run at startup. Tried adding onedrive --monitor & to rc.local, but it doesn't wo...
by K4ktus
Sun Jan 05, 2020 10:19 pm
Forum: Polski
Topic: Podpięcie kilku diod pod GPIO
Replies: 1
Views: 424

Re: Podpięcie kilku diod pod GPIO

A mają świecić w tym samym czasie? Czy chcesz kontrolować każdą osobno?
A żeby uruchomić program przy starcie musisz w /etc/rc.local nad "exit 0" wpisać

Code: Select all

sudo *komenda uruchamiająca Twój program* &
Plik zapisujesz gdzie chcesz.
by K4ktus
Sun Jan 05, 2020 9:40 pm
Forum: Raspbian
Topic: SD card copier unresponsive
Replies: 0
Views: 94

SD card copier unresponsive

When I use the SD card copier it works fine, but after some time the progress bar freezes and when I minimize the window and maximize it back it's just completely white. Is it supposed to be like that?
by K4ktus
Wed Jul 03, 2019 5:38 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: External SD card over SDIO interface
Replies: 3
Views: 366

Re: External SD card over SDIO interface

I already did that and didn't find anything recent covering that. This is why I post it here, where people such as Pi engineers can tell me if it even has any chance to work.
by K4ktus
Wed Jul 03, 2019 5:09 pm
Forum: Device Tree
Topic: Gpio-fan overlay not working
Replies: 25
Views: 4471

Re: Gpio-fan overlay not working

I tried the overlay You posted earlier and it totally works!
Thank You very much for Your assistance!
Are You going to make it public so it's included in original Raspbian image?
by K4ktus
Wed Jul 03, 2019 4:37 pm
Forum: Device Tree
Topic: Gpio-fan overlay not working
Replies: 25
Views: 4471

Re: Gpio-fan overlay not working

Ok. I have dtoverlay=gpio-fan,gpiopin=17,temp=65000 in config.txt. Just after it boots I type raspi-gpio get 17 into terminal and get GPIO 17: level=1 fsel=1 func=OUTPUT now I load the Pi. after it reached 65 degrees i run raspi-gpio get 17 and get GPIO 17: level=0 fsel=1 func=OUTPUT after it droppe...
by K4ktus
Wed Jul 03, 2019 4:10 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: External SD card over SDIO interface
Replies: 3
Views: 366

External SD card over SDIO interface

I tried to add microSD card reader over SDIO interface to my Pi 3 B+. I connected everything according to this tutorial https://ralimtek.com/raspberry%20pi/electronics/software/raspberry_pi_secondary_sd_card/ and added dtoverlay=sdio,poll_once=off to my config.txt. Pi works fine until I plug the SD ...
by K4ktus
Wed Jul 03, 2019 3:44 pm
Forum: Device Tree
Topic: Gpio-fan overlay not working
Replies: 25
Views: 4471

Re: Gpio-fan overlay not working

I would just like mine to be active ! SO far I've not seen any transitions either way on the selected pin. Maybe try reinstalling Raspbian? If your install was updated from a previous version (stretch updated to buster) there is a chance that something broke in the process. Some time ago when I did...
by K4ktus
Wed Jul 03, 2019 9:43 am
Forum: Device Tree
Topic: Gpio-fan overlay not working
Replies: 25
Views: 4471

Re: Gpio-fan overlay not working

This indeed used to be active high. But if You say it's now active low, then no wonder I thought it was broken, since my fan is good enough to keep the temperature below 50 degrees no matter what, so it never hit 65 degrees mark where it would turn off. That would be enough to confirm it was active ...
by K4ktus
Tue Jul 02, 2019 5:40 pm
Forum: Device Tree
Topic: Gpio-fan overlay not working
Replies: 25
Views: 4471

Re: Gpio-fan overlay not working

I tried with LED on both GPIO14 and 17, LED is lit solid and doesn't care about the temperature. I have it set to 65 degrees in config.txt, currently vcgencmd measure_temp gives me 56 degrees and the LED is lit.
by K4ktus
Sun Jun 30, 2019 9:26 pm
Forum: Device Tree
Topic: Gpio-fan overlay not working
Replies: 25
Views: 4471

Gpio-fan overlay not working

A while ago I discovered gpio-fan overlay and started using it with my cooling fan. I was really pleased with it until one day after an update it just stopped working. Now my fan is always on, no matter what temperature CPU has. I'm using a Pi 3 B+ with fresh Raspbian Buster install, fan controlled ...

Go to advanced search