Go to advanced search

by Stomp
Thu Dec 13, 2018 12:08 pm
Forum: Beginners
Topic: Raspberry Pi 3 B - uart & ssh connection problems
Replies: 4
Views: 251

Re: Raspberry Pi 3 B - uart & ssh connection problems

Jeeeeeeeezuz thank you both :) Will try it asap.
Somehow I missed this guide... :cry:
by Stomp
Thu Dec 13, 2018 11:19 am
Forum: Beginners
Topic: Raspberry Pi 3 B - uart & ssh connection problems
Replies: 4
Views: 251

Raspberry Pi 3 B - uart & ssh connection problems

Hello, I recently found in a drawer a brand new Raspberry Pi 3 B v1.2 and decided to play with it. I'm using Raspbian Stretch Lite (2018-11-13). The problem - I cannot connect to the board: On my old RPi I was using profilic usb-uart to get the console running but this is not working on this RPi ver...
by Stomp
Wed Mar 26, 2014 7:15 pm
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

Re: camera skipping frames?

1) raspistill forever run: switching the options works! :mrgreen:. 2) just FYI: my mjpg-streamer was not working properly because I switched tmp to RAM -> used this thread to fix the issue. This is just great! Can't believe everything is now fine :mrgreen: Thank you guys! Just out of interest, why a...
by Stomp
Wed Mar 26, 2014 8:24 am
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

Re: camera skipping frames?

Same with 1.3.7. Updated this morning.
by Stomp
Tue Mar 25, 2014 9:03 pm
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

Re: camera skipping frames?

This is with the -v option: $ sudo raspistill -v -w 800 -h 600 -q 50 -o /tmp/stream/pic.jpg -tl 1000 -t 0 -th 0:0:0 raspistill Camera App v1.3.6 Width 800, Height 600, quality 50, filename /tmp/stream/pic.jpg Time delay 0, Raw no Thumbnail enabled Yes, width 0, height 0, quality 0 Link to latest fra...
by Stomp
Tue Mar 25, 2014 3:01 pm
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

Re: camera skipping frames?

It will make a difference, when writing to SD it will not live very long. So you have been warned ;) Yes :) I was referring to the performance. Running raspistill with "-t 0" just says: "run forever" If you do not set something like -tl to save pictures at an interval it will just do nothing. But i...
by Stomp
Tue Mar 25, 2014 2:06 pm
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

Re: camera skipping frames?

Thanks, I tried but it doesn't make any difference. ;) Some additional questions (maybe not for this thread): 1- I have raspistill in /etc/rc.local but *sometimes* after boot I don't see anything from the camera. If I kill the process and start it again it's OK. What is the correct way to autostart ...
by Stomp
Mon Mar 24, 2014 3:49 pm
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

Re: camera skipping frames?

Thanks! :mrgreen:
by Stomp
Mon Mar 24, 2014 1:56 pm
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

Re: camera skipping frames?

Thanks for the explanation :)
I have the old version of the RPi (256Mb). How should I split the memory for my use case? I guess increase the memory of the GPU?
by Stomp
Mon Mar 24, 2014 1:00 pm
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

Re: camera skipping frames?

Yes, but 60ms = ~17 pictures per sec... Is it much?
raspivid is capable of 90fps...
And I'm almost sure I wasn't getting skipped frames with the old FW.
by Stomp
Mon Mar 24, 2014 12:23 pm
Forum: Camera board
Topic: camera skipping frames?
Replies: 26
Views: 6494

camera skipping frames?

Hi, I'm running RPi with this kernel & firmware: $ uname -a Linux raspberrypi 3.10.25+ #622 PREEMPT Fri Jan 3 18:41:00 GMT 2014 armv6l GNU/Linux $ /opt/vc/bin/vcgencmd version Jan 6 2014 21:16:43 Copyright (c) 2012 Broadcom version b00bb3ae73bd2799df0e938b7a5f17f45303fb53 (clean) (release) I'm using...
by Stomp
Thu Aug 01, 2013 7:27 am
Forum: Other programming languages
Topic: XMLHttpRequest + cam stream issue
Replies: 3
Views: 1989

Re: XMLHttpRequest + cam stream issue

I already tried with iFrame but with same result. Also passed my html through some web checkers and fixed all the warnings/errors. From Chrome: Settings->Tools->Developers Tools I see only this warning: The page at https://<my-IP>/ displayed insecure content from http://<my-IP>/?action=stream. Can i...
by Stomp
Mon Jul 29, 2013 1:57 pm
Forum: Other programming languages
Topic: XMLHttpRequest + cam stream issue
Replies: 3
Views: 1989

XMLHttpRequest + cam stream issue

I have the following setup - RPi with temperature sensor and a camera. I have apache2 server which I'm using to display the temperature and the camera stream (mjpg-streamer) on a web page. I have almost no experience with web stuff and probably I'm doing the things the wrong way... so please excuse ...
by Stomp
Fri Oct 19, 2012 8:28 am
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: 3wire SPI temp sensor on RPi
Replies: 4
Views: 4154

Re: 3wire SPI temp sensor on RPi

I'm Interested in the temp sensor application for the PI I aim to use this as part of a larger project to control my heating system and would like to know more about how you read the temp from the sensor. You simply just load the spi driver and then read() the /dev/spidev0.x device. There're lots o...
by Stomp
Sat Sep 29, 2012 6:54 am
Forum: Beginners
Topic: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle
Replies: 22
Views: 13833

Re: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle

Like immediately? :? Maybe it's a good idea to double check all the changes you made.
by Stomp
Fri Sep 28, 2012 6:40 pm
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: 3wire SPI temp sensor on RPi
Replies: 4
Views: 4154

3wire SPI temp sensor on RPi

Hi Just want to share my experience with 3wire SPI temp sensor. Hope this helps someone else: I bought couple of LM95071 SPI temperature sensor and was trying to use them on my Pi: RPi --------- LM95071 `````````````````````````````` MISO ------ SIO MOSI ------ not connected SCLK ------ SC CE0 -----...
by Stomp
Fri Sep 28, 2012 6:46 am
Forum: Beginners
Topic: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle
Replies: 22
Views: 13833

Re: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle

CrazyMouldy wrote:well, I've finally got all the hardware working! :D
What was the problem?
CrazyMouldy wrote:but when I try to overwrite /etc/network/interfaces it says "cannot open file to write". Is there something I'm doing wrong?
No idea... You are editing it with root privileges, right?
by Stomp
Sat Sep 15, 2012 7:24 pm
Forum: Beginners
Topic: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle
Replies: 22
Views: 13833

Re: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle

dojjah wrote:I hope this is not too much power being pushed to the unit.
I think the main fuse was 1,1A.
by Stomp
Tue Sep 04, 2012 7:48 am
Forum: Graphics, sound and multimedia
Topic: webcam very low fps
Replies: 49
Views: 46572

Re: webcam very low fps

then I should definitely try this :mrgreen:
by Stomp
Mon Sep 03, 2012 12:51 pm
Forum: Graphics, sound and multimedia
Topic: webcam very low fps
Replies: 49
Views: 46572

Re: webcam very low fps

@CrystalCowboy: You said here that you're able to stream 640x360 with CPU @1% :shock:
FPS?
What is the delay in the received stream?
Lol this is hard to believe... Am I missing something here?
by Stomp
Mon Sep 03, 2012 12:45 pm
Forum: Beginners
Topic: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle
Replies: 22
Views: 13833

Re: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle

Don't know what to suggest :cry:
I don't use keyboard/mouse on my Pi (don't need GUI).
I have tried webcam+wusb54gc dongle directly into the Pi (F2/3 replaced with 0Ohm resistors) and they're working fine together.
by Stomp
Sun Sep 02, 2012 6:33 am
Forum: Beginners
Topic: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle
Replies: 22
Views: 13833

Re: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle

Maybe try replacing the dongle with another peripheral with similar consumption and check if the hub will disable again.
by Stomp
Sat Sep 01, 2012 6:06 am
Forum: Graphics, sound and multimedia
Topic: webcam very low fps
Replies: 49
Views: 46572

Re: webcam very low fps

Whoa :) pretty scary images! This looks like a problem: [11245.202182] 111:3:4: cannot set freq 48000 to ep 0x86 I haven't seen it with my cams. Maybe something USB related (ep = end pooint)? I'm not sure. Have you replaced F2 and F3 with 0Ohm resistors on your board? Or tried self powered hub? (pro...
by Stomp
Sat Sep 01, 2012 5:45 am
Forum: Beginners
Topic: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle
Replies: 22
Views: 13833

Re: HOW-TO: RPI + Linksys WUSB54GC dongle

I guess it's OK... (I can't check my dongle version right now)
Is this happening only when the dongle is plugged?? :|
by Stomp
Fri Aug 31, 2012 8:49 pm
Forum: Graphics, sound and multimedia
Topic: webcam very low fps
Replies: 49
Views: 46572

Re: webcam very low fps

Sorry if I mislead you :( I'll try to avoid such "I confirm" statements in the future. Please note that this cam is also stated as "working" here: RPi_VerifiedPeripherals As I said in the first post I'm using "wheezy" images from 15.07.2012 but I made an update (apt-get). I won't be at home for the ...

Go to advanced search