Go to advanced search

by lukeren
Mon Jul 30, 2012 9:44 pm
Forum: Gaming
Topic: Advance MAME (Findings so far)
Replies: 87
Views: 63750

Re: Advance MAME (Findings so far)

I'm running 106.1 . If you are getting an error on the command line but it works in X, it's probably because you havent set your display clock in the advmame.rc file. I did set those values, and I've tried it on a few different monitors and a tv. I get a brief flash of oversized text then a blank s...
by lukeren
Mon Jul 30, 2012 8:05 am
Forum: Gaming
Topic: Advance MAME (Findings so far)
Replies: 87
Views: 63750

Re: Advance MAME (Findings so far)

I tried with 0.160.0, but some things weren't working, I switched to 0.106.1, and I haven't had any issues. Both were compiled with gcc-4.7 and doesn't require X.
by lukeren
Sun Jul 29, 2012 9:52 pm
Forum: Media centres
Topic: terrible slow & cant add hard disk
Replies: 11
Views: 2637

Re: terrible slow & cant add hard disk

Ok, it should have been accessible in /mnt/usb0 too, weird.
by lukeren
Sun Jul 29, 2012 5:29 pm
Forum: Gaming
Topic: MAME Distro
Replies: 43
Views: 23025

Re: MAME Distro

It's working now!
The bublbobl rom does require an extra left-right to get going, I'm not sure I actually caught that the first time around...
It's not the smoothest of experiences when there's a lot of bubbles floating around though, even at 900/500MHz.
by lukeren
Sun Jul 29, 2012 12:32 pm
Forum: Gaming
Topic: MAME Distro
Replies: 43
Views: 23025

Re: MAME Distro

I've set mine to 800MHz for this compile, didn't want to over do it, as I'm not sure my powersupply can deliver the required ampage.
by lukeren
Sun Jul 29, 2012 12:30 pm
Forum: Media centres
Topic: terrible slow & cant add hard disk
Replies: 11
Views: 2637

Re: terrible slow & cant add hard disk

In the "add source", are you unable to browse to /media/usb0 ?
by lukeren
Sun Jul 29, 2012 11:18 am
Forum: Media centres
Topic: terrible slow & cant add hard disk
Replies: 11
Views: 2637

Re: terrible slow & cant add hard disk

Can you paste the output of the "mount" command please?
by lukeren
Sun Jul 29, 2012 9:36 am
Forum: Gaming
Topic: MAME Distro
Replies: 43
Views: 23025

Re: MAME Distro

@lukeren: Both of your roms work for me (advancemame 0.106.1), but the screen does go black after the typical warning message. Just left-right it again during the blackness to continue. I read somewhere that I should use the 0.106.0 release, I'll try and build the .1 release instead, see ya in 7 ho...
by lukeren
Sun Jul 29, 2012 9:13 am
Forum: Media centres
Topic: terrible slow & cant add hard disk
Replies: 11
Views: 2637

Re: terrible slow & cant add hard disk

By desktop, do you mean X?
If you navigate the filesystem when adding a source, can't you find the drive in the /mnt folder?
by lukeren
Sat Jul 28, 2012 8:24 pm
Forum: Media centres
Topic: terrible slow & cant add hard disk
Replies: 11
Views: 2637

Re: terrible slow & cant add hard disk

Also, if you just want to use it for xbmc, I can highly recommend the raspbmc image.
It worked out of the box for me, and although the menus aren't as fast as on my pc, it's still pretty good.
by lukeren
Sat Jul 28, 2012 8:19 pm
Forum: Media centres
Topic: terrible slow & cant add hard disk
Replies: 11
Views: 2637

Re: terrible slow & cant add hard disk

What list is the disk in?

Do you have any movies added? Or does it take 2 minutes to show you an empty list?
by lukeren
Sat Jul 28, 2012 7:43 pm
Forum: Gaming
Topic: RetroArch Emulator Frontend
Replies: 475
Views: 206034

Re: RetroArch Emulator Frontend

Weird.

I'll get another powersupply and then see if that does it.

Thanks for the quick responses :)
by lukeren
Sat Jul 28, 2012 7:21 pm
Forum: Gaming
Topic: RetroArch Emulator Frontend
Replies: 475
Views: 206034

Re: RetroArch Emulator Frontend

Nothing happens I'm afraid. Keyboard is completely dead. I've tried running a mame game, and on the "press left then right" screen, the keyboard is also dead. I'll try and hunt down a new powersupply, as then one I have might be a tad in the low end. The thing is everything works great with advancem...
by lukeren
Sat Jul 28, 2012 6:42 pm
Forum: Gaming
Topic: RetroArch Emulator Frontend
Replies: 475
Views: 206034

Re: RetroArch Emulator Frontend

I’ve got it working great for SNES (only thing I’ve used so far), but I’m having a bit of a problem with exiting a game. F4 works while at the menu (emulationstation), but the keyboard appears dead (caps lock/numlock doesn’t react) when a game is running. Am I missing a setting somewhere? I used the...
by lukeren
Sat Jul 28, 2012 1:04 pm
Forum: Gaming
Topic: MAME Distro
Replies: 43
Views: 23025

Re: MAME Distro

@benjaminkeith:

Do you by chance have the bublbobl or invaders rom, and do they work?
I've got a few roms working, but others just give me a black screen and I'm curious if it's something to do with my build or it's simply advancemame that just can't handle it on the RPi.
by lukeren
Sat Jul 28, 2012 8:45 am
Forum: Gaming
Topic: Advance MAME (Findings so far)
Replies: 87
Views: 63750

Re: Advance MAME (Findings so far)

Compile from source worked! Before running configure, I changed to gcc 4.7 by doing this: apt-get install gcc-4.7 export CC=gcc-4.7 export GCC=g++-4.7 Then: ./configure make make install It takes a good while to compile, I just left it during the night. I've still got problems running some roms, I j...
by lukeren
Fri Jul 27, 2012 8:41 pm
Forum: Gaming
Topic: Advance MAME (Findings so far)
Replies: 87
Views: 63750

Re: Advance MAME (Findings so far)

@lukeren - Not just me then. I'm on the latest Raspbian, all updated but no additional out-of-distro patches. You? Same here. I'm compiling from source now to see if that'll help, but I'm not holding my breath. I've changed to gcc 4.7, as I saw that suggested elsewhere to help get the thing to actu...
by lukeren
Fri Jul 27, 2012 10:09 am
Forum: Gaming
Topic: Advance MAME (Findings so far)
Replies: 87
Views: 63750

Re: Advance MAME (Findings so far)

I'm having the same error: Signal SIGSEGV[MAPERR], fault at 05x54442d18, from code at (nil) Compiled Jun 11 2012, 17:28:43 No stack backtrace: compile without CFLAGS=-fomit-frame-pointer and with LFLAGS=-rdynamic On the bublbobl ROM I get this one too: 68701.bin NOT FOUND (NO GOOD DUMP KNOWN) Not en...

Go to advanced search