Go to advanced search

by shivaVMC
Wed Jul 25, 2018 6:53 am
Forum: Troubleshooting
Topic: problems with stretch static ip dhcpcd
Replies: 29
Views: 6746

Re: problems with stretch static ip dhcpcd

From Laptop-Mydevice is working fine.

But,Rpi->Mydevice not working why why why...!!!?

Mydevice=board=Myboard nothing but the same...Sorry for multiple names to myboard.
by shivaVMC
Wed Jul 25, 2018 6:15 am
Forum: Troubleshooting
Topic: problems with stretch static ip dhcpcd
Replies: 29
Views: 6746

Re: problems with stretch static ip dhcpcd

1) Identify Rpi, is it something you can eat ? 2) Identify "my board", is it something you made yourself ? 3) Try another LAN cable 4) Try another LAN cable, in this case an X-over cable 5) Cut cable used in 3) and count the number of wires, if 4 wires then try cable with 8, if 8 wires try cable wi...
by shivaVMC
Mon Jul 23, 2018 7:49 am
Forum: Troubleshooting
Topic: problems with stretch static ip dhcpcd
Replies: 29
Views: 6746

Re: problems with stretch static ip dhcpcd

I m using Raspberry Pi3B+ device.
If its autosense ethernet sockets,then what would be issue to communicate with "my board" from Raspberry pi3B+ via ethenet.
by shivaVMC
Mon Jul 23, 2018 5:50 am
Forum: Troubleshooting
Topic: problems with stretch static ip dhcpcd
Replies: 29
Views: 6746

Re: problems with stretch static ip dhcpcd

I m using ethernet ,to make direct connection from rpi to my board. Rpi IP-13.13.13.12 My Board Flashed with IP 13.13.13.13 But No Eth0 link is up and None of ethernet LED's are blinking. Interesting thing is when I connect Rpi(13.13.13.12) to switch and from switch to my Board(13.13.13.13) without ...
by shivaVMC
Fri Jul 20, 2018 8:37 am
Forum: Troubleshooting
Topic: problems with stretch static ip dhcpcd
Replies: 29
Views: 6746

Re: problems with stretch static ip dhcpcd

Also if you're not at Xerox in Connecticut you should not be hijacking one of their 13.0.0.0/11 addresses. Use a non-routable addres from: 10.xxx.xxx.xxx/8 or 172.[16-31].xxx.xxx/16 or 192.168.xxx.xxx/24 Hi Dougie, When I configured my Laptop to 13.13.13.15 and rpi3b+ as 13.13.13.12 the connectivit...
by shivaVMC
Tue Jul 17, 2018 12:01 pm
Forum: Python
Topic: Unable to perform UDP Client - Server communication on Windows 10
Replies: 3
Views: 940

Re: Unable to perform UDP Client - Server communication on Windows 10

Worked All around- it works perfectly fine when both these are running on my laptop itself, but seems to be failing when I run the client code on the Pi.

Any inputs would be appreciated.

Thanks,
Shiva
by shivaVMC
Mon Jul 16, 2018 6:17 am
Forum: Troubleshooting
Topic: problems with stretch static ip dhcpcd
Replies: 29
Views: 6746

Re: problems with stretch static ip dhcpcd

No No No !!! ..commands are submitted in terminal ,only IP configuration have done in dhcp file.

I have configured 192.168.1.12 IP in my PC still no LED's of Rpi are blinking and no connectivity ..

I m frustrated to fix this issue.Kind suggest on it.
by shivaVMC
Sat Jul 14, 2018 1:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: problems with stretch static ip dhcpcd
Replies: 29
Views: 6746

Re: problems with stretch static ip dhcpcd

Hi, I have configured dhcpcd.conf with static IP/gate way as below interface eth0 static ip_address=13.13.13.12/24 static routers= 13.13.13.13 sudo systemctl enable systemd-networkd systemctl status systemd-networkd nolink ip a systemctl status systemd-networkd Commented everything in /etc/network/i...
by shivaVMC
Sat Jul 14, 2018 10:15 am
Forum: Troubleshooting
Topic: problems with stretch static ip dhcpcd
Replies: 29
Views: 6746

Re: problems with stretch static ip dhcpcd

I tried the way suggested in above step..Nothing working for me.
Kindly request to support on the same.
by shivaVMC
Sat Jul 14, 2018 6:31 am
Forum: General discussion
Topic: eth0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state DOWN group on raspberry pi 3b+ model
Replies: 1
Views: 852

eth0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state DOWN group on raspberry pi 3b+ model

Hi. when I connect Rpi3b+ to Laptop through LAN cable it works fine and I can connect so easily. Even I find the LAN cable detected in path below and transfer the fileds easily sys/class/net/eth0/carrier = 1 But when I connect Rpi to my hardware device its not at all detected and no LEDs are blinkin...

Go to advanced search