Go to advanced search

by fjleon
Tue Sep 24, 2019 1:53 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: X server / Chromium unstable
Replies: 0
Views: 57

X server / Chromium unstable

I have a pi 4 with 4GB of ram and i use it to browse pages / videos with chromium and also sometimes i remote in through VNC. I'm having issues EVERYDAY with it. Either chromium freezes and even if you kill and restart it, it won't browse anywhere without a reboot or VNC stops working and only shows...
by fjleon
Mon Sep 09, 2019 8:32 pm
Forum: Networking and servers
Topic: How do i share the wired internet connection over wifi?
Replies: 3
Views: 277

Re: How do i share the wired internet connection over wifi?

Thank you, i already solved this with the guide i linked which was much easier. I just had followed the official raspberry pi foundation configuration so not sure why they would do that. I'm guessing your corrected config has the advantage of all the devices being on a separate network and they neve...
by fjleon
Sun Sep 08, 2019 11:24 pm
Forum: Networking and servers
Topic: How do i share the wired internet connection over wifi?
Replies: 3
Views: 277

Re: How do i share the wired internet connection over wifi?

i found a much simpler guide that still had an incorrect configuration (missing gateway on the bridge) but i just added the missing gateway line and it worked. https://www.thegeekpub.com/240065/setup-a-raspberry-pi-wireless-access-point no dnsmasq needed, no systemd files. basically make the bridge,...
by fjleon
Sun Sep 08, 2019 9:12 pm
Forum: Networking and servers
Topic: How do i share the wired internet connection over wifi?
Replies: 3
Views: 277

How do i share the wired internet connection over wifi?

Basically i want to create a hotspot just like Windows 10 does with one click. But this is linux so nothing can be this easy. I followed the guide i found over https://thepihut.com/blogs/raspberry-pi-tutorials/how-to-give-your-raspberry-pi-a-static-ip-address-update and also https://howtoraspberrypi...
by fjleon
Sun Sep 08, 2019 8:58 pm
Forum: Networking and servers
Topic: WireGuard on the Raspberry Pi
Replies: 12
Views: 1025

Re: WireGuard on the Raspberry Pi

you don't need to download from source. latest version is on debian unstable and you can use apt pinning. just go to the wireguard website and they explain everything. you can also use angristan's script to configure everything automatically, although i did have to change one line in the script beca...
by fjleon
Thu Sep 05, 2019 5:32 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Chromium stops working, vnc black screen
Replies: 0
Views: 93

Chromium stops working, vnc black screen

So i'm having two (separate?) issues on my rpi4 4GB. The first one chromium. Chromium is so bad, it comes to a point that it will freeze and not even a restart will make browsing work again. Sometimes i'm not even able to close it properly because ps shows zombie processes. My only "fix" is a comple...
by fjleon
Mon Aug 20, 2018 11:44 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

try using the default GL driver and deleting --ignore-gpu-blacklis from your script, for me it causes an instant crash anyway.
by fjleon
Thu Aug 02, 2018 10:43 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

ok i just found out that chromium is not using the 00-piws file. so basically it's using whatever it wants to use and you can change it by yourself using chrome://flags. so it seems like the script posted won't really do anything because chromium will just ignore it. it's more confusing since /etc/a...
by fjleon
Thu Aug 02, 2018 4:51 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

you have some changes to the config.txt worth checking. i will try them later tonight. your chromium flags won't really do anything if you are not enabling the option to ignore the blacklist provider setting. your chrome://gpu should show that hardware acceleration is disabled and that's why using t...
by fjleon
Thu Aug 02, 2018 3:06 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

i really don't have the lag problem. the problem is that chrome leaks memory and it will crash with the "aw snap" message. It can be after 5 minutes, it can be after 4 hours, but it WILL crash. also, there is no combination i have been able to find that lets me enable hardware acceleration without c...
by fjleon
Tue Jul 03, 2018 2:45 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

i don't really care about 1080p but i appreciate the offer. what i am curious to see is a screenshot of your chrome://gpu and maybe your whole config.txt and what chromium version are you using.
by fjleon
Mon Jul 02, 2018 9:26 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

i reformatted yesterday and put raspbian back in. ran the script on this thread twice (because it has some bug and the chromium modifications don't get inserted in the file somehow). also i put 192 MB to the graphics card in the config file. after doing that i am getting decent results in the smores...
by fjleon
Tue Jun 19, 2018 8:56 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

today i am not getting crashes, but the videos pause without an ability to unpause them within a few minutes. this is so inconsistent for me. of course i would like to figure out why i cannot turn on the kms driver without crashing chromium. maybe i will retry raspbian over the weekend from scratch ...
by fjleon
Tue Jun 19, 2018 2:51 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

not a crash, but after running a while without rebooting videos just stop playing, here's the log
Untitled1111.png
Untitled1111.png (41.66 KiB) Viewed 31548 times
by fjleon
Tue Jun 19, 2018 6:47 am
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

i think we have different hardware, i'm using the newest b+ version of the rpi3. i will try to launch chromium tomorrow inside a terminal window so if it crashes maybe i will se the error.

at least with dietpi (which is based of raspbian) i am not getting whole system freezes.
by fjleon
Mon Jun 18, 2018 8:06 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

did more testing on dietpi. activating either the fake or full vc4 driver in the config results in an instant crash once the video starts playing (smores and youtube included) the only combo that works is to disable it and use half hd resolution. then chromium plays the video, appears to be in softw...
by fjleon
Mon Jun 18, 2018 4:34 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

i did all that, tried combinations of the driver (full, fake, legacy), added the memory line to the config, tried the script... I got tired of it so i decided to try DietPi instead and it's working much better, no freezes, although chromium is still crashing every 30 min - 1 h. Dietpi has a terrible...
by fjleon
Sun Jun 17, 2018 8:51 pm
Forum: Raspbian
Topic: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium
Replies: 94
Views: 53091

Re: [HowTo!] Smooth youtube 1080p in Chromium

i bought a rb pi 3 b + intended to use it as a video player from earning money online. Maybe you have heard of smores, it pays you a tiny portion each 3 ads seen. However the pi is unusable for me. I am running stock raspbian besides disabling HDMI and forcing 1920x1080 resolution in the config. I a...

Go to advanced search