Go to advanced search

by notnewcivilman
Sun Oct 14, 2012 1:44 am
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: Parallax PING))) ?
Replies: 21
Views: 12595

Re: Parallax PING))) ?

OK so i got something working with this. I'm using an arduino to report the finds to the pi using a relay. This may not be what anyone is wanting to do but might help someone get something else accomplished. I could have used the UART pins but decided not to. The results returned are not 100% accura...
by notnewcivilman
Sun Sep 23, 2012 2:01 am
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: Parallax PING))) ?
Replies: 21
Views: 12595

Re: Parallax PING))) ?

I think the I2C. There is a pin that is supposed to be used for ping, but I'm not sure if anyone got it to work right. Frankly I gave up after total frustration with how slow and unresponsive the Raspberry Pi is as a programming tool. I suggest remoting into the device. LOL :lol: :? I'm not sure wh...
by notnewcivilman
Sun Sep 23, 2012 1:30 am
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: Parallax PING))) ?
Replies: 21
Views: 12595

Re: Parallax PING))) ?

Unfortunately the timing method will not work. The Raspberry Pi can't do timing from the software side, it is too inaccurate. It must be done from the hardware side. Any ideas or insight how we could approach this? Or is it not possible to do timing from the hardware side? As stated above i've got ...
by notnewcivilman
Sun Sep 23, 2012 1:06 am
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: Parallax PING))) ?
Replies: 21
Views: 12595

Re: Parallax PING))) ?

Has anyone made any progress with this? I have tried my self and i'm not really getting any results. There is a chance that I wired this thing up wrong but i'm not sure... I'm using an external power supply (5VDC) to power the Ping))) device. Wiring is: GND -> -side of power supply 5V -> +side of po...
by notnewcivilman
Fri Sep 21, 2012 1:34 pm
Forum: Raspbian
Topic: QEMU / RASPIAN and CIFS mount error
Replies: 11
Views: 5622

Re: QEMU / RASPIAN and CIFS mount error

My screen name is an inside joke between me and my brother... Also something I noticed the other night was that when I tried to mount something to the /mnt/whatever I got an error(13). I didn't do any research on the error. But I just changed the mount path to my a dir in my home dir. Such as /home/...
by notnewcivilman
Thu Sep 20, 2012 1:45 am
Forum: Raspbian
Topic: QEMU / RASPIAN and CIFS mount error
Replies: 11
Views: 5622

Re: QEMU / RASPIAN and CIFS mount error

This is a shot in the dark but try formatting your mount command as follows:

Code: Select all

mount -t cifs -o username=<username>,password='<password>' //server/share /mountpoint
 

Go to advanced search