Go to advanced search

by AndriusWild
Mon Apr 22, 2019 4:32 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Samba performance with 3+?
Replies: 15
Views: 10950

Re: Samba performance with 3+?

Is having the HDD formatted ext4 a must? Mine is NTFS and the speed is terrible...
by AndriusWild
Mon Apr 22, 2019 4:20 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 2899

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

Looks like the issue is still there. I am having similar network speed issues with my B+ and samba.
by AndriusWild
Tue Sep 26, 2017 5:13 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

I finally got my network working. It turned out the issues I had with the client 192.168.0.222 were caused by "DHCP and Static" setting on the client. Since Pi acts as DHCP server it changed the default address 192.168.0.222 to 192.168.0.214 after plugging the device in the network and I did not not...
by AndriusWild
Tue Sep 26, 2017 1:24 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

Change this auto br0 iface br0 inet dhcp bridge_ports eth0 wlan0 to this auto br0 iface br0 inet manual bridge_ports eth0 wlan0 This has been changed in my latest tutorial submission. Static network setting assignments are done in /etc/dhcpcd.conf. The new document update submission for wifi access...
by AndriusWild
Tue Sep 26, 2017 5:01 am
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

I restored Raspbian from an image I created before changing any network configuration. Then I did all these: Install dnsmasq. sudo apt-get install dnsmasq Get the bridge br0 working per the instructions: install hostapd and bridge utilities. sudo apt-get install hostapd bridge-utils sudo systemctl s...
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 10:58 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

Read my response on the other thread. Stick to one or the other. Don't double post. Sorry I replied in the other thread by mistake. That is correct. You have a choice: 1) A bridge, which allow bidirectional client access. 2) An AP router, which allows only unidirectional access (wlan0 to eth0 only)...
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 10:40 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

Nope. You should remove: the addition to /etc/network/interfaces, the denyinterfaces line from /etc/dhcpcd.conf eth0 from the bridge sudo brctl delif br0 eth0 and change /etc/hostapd/hostapd.conf from the interface=br0 to driver. I have done all the recommended steps and my Pi working as a wireless...
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 10:25 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: /configuration/wireless/access-point.md no longer works
Replies: 16
Views: 1819

Re: /configuration/wireless/access-point.md no longer works

... I have done all the recommended steps and my Pi working as a wireless AP now and assigning IPs to wi-fi clients but the bridge to eth0 isn't working anymore. I tried to assign a static IP from 192.168.0.xxx subnet to eth0 in /etc/dhcpcd.conf but clients on wlan0 still can't reach the ones on et...
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 10:24 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: /configuration/wireless/access-point.md no longer works
Replies: 16
Views: 1819

Re: /configuration/wireless/access-point.md no longer works

Sorry I posted a comment in a wrong thread. ..
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 4:18 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

I guess I leave the changes about br0 in /etc/network/interfaces and delete the line about denying wlan0 and eth0 from/etc/network/dhcpcd.conf , correct ?
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 4:12 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

I just edited and submitted the change on that tutorial for APs, but it is.being tech checked. Look on this topic for the /configuration/wireless/access point.md not working thread. I think I found them: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=193943#p1214847 I will give them a try later...
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 3:45 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

SurferTim wrote:
Mon Sep 25, 2017 3:37 pm
Or you can use the routing/ mSquerade version of the AP install.
I would definitely go with that option. Where can I find a tutorial on it? There seems to be only one guide on setting up a wireless hotspot on raspberrypi.org
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 2:51 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

Bridge seems to be working now but I have IP assigning issues as soon as I disconnect from the router. I want Pi to assign IP addresses from 192.168.0.xxx subnet for both eth0 and wlan0 clients. I tried 'static' options for all eth0 wlan0 and br0 in /etc/network/interfaces but it did not do the tric...
by AndriusWild
Mon Sep 25, 2017 3:15 am
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

Found the source of the issue, there was " nterface=wlan0" not "interface=wlan0" in /etc/hostapd/hostapd.conf. Probably missed the "i" when was copying - pasting.
by AndriusWild
Sun Sep 24, 2017 3:34 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

Looks like you messed up the hostapd part. sudo service hostapd status Should say it is active (running). sudo service hostapd status ● hostapd.service - LSB: Advanced IEEE 802.11 management daemon Loaded: loaded (/etc/init.d/hostapd; generated; vendor preset: enabled) Active: active (exited) since...
by AndriusWild
Sun Sep 24, 2017 3:07 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

What version of Raspbian are you using? I'm using Stretch 2017-09-07. Check the bridge. sudo brctl show It should show both eth0 and wlan0 on br0. Insure you follow all the instructions. I downloaded Raspbian few days ago and did update upgrade and dist-upgrade. sudo brctl show bridge name bridge i...
by AndriusWild
Sun Sep 24, 2017 2:57 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

SurferTim wrote:
Sun Sep 24, 2017 2:12 pm
Check /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf. Remove any network stuff there. Leave the top few lines in that file.
Reboot.
it did not do the trick. I am still connected to the router ...
by AndriusWild
Sun Sep 24, 2017 2:12 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

I just finished setting up AP per the guide but looks like it did not work. My Pi still connected wirelessly to my router and my network per /etc/hostapd/hostapd.conf cannot be discovered. ifconfig br0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 inet 192.168.1.70 netmask 255.255.255.0 broa...
by AndriusWild
Sun Sep 24, 2017 2:10 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

I just finished setting up AP per the guide but looks like it did not work. My Pi still connected wirelessly to my router and my network per /etc/hostapd/hostapd.conf cannot be discovered.
by AndriusWild
Sun Sep 24, 2017 2:01 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

If you are using Stretch, the only way you can set up a bridge with ethernet and wireless is with an AP using hostapd. doing it right now. sudo service dhcpcd restart Job for dhcpcd.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status dhcpcd.service" and "journal...
by AndriusWild
Sun Sep 24, 2017 1:45 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

A bridge is one way. The other way is routing with a masquerade. It depends on whether you want the clients on each side of the RPi to access each other. With a bridge, the clients on both sides of the RPi can access all the other clients. With the routing and masquerade, the wlan0 clients can acce...
by AndriusWild
Sat Sep 23, 2017 8:43 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

SurferTim wrote:
Sat Sep 23, 2017 8:19 pm
Then you will need to remove the bridge and set up the wlan0 interface as an AP. In that case, you will need dnsmasq.
I thought I need the bridge to connect wireless (wlan0) and wired (eth0) devices together...
by AndriusWild
Sat Sep 23, 2017 8:16 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

If you bridge the interfaces as I suggested, you don't need a "hotspot" or dnsmasq. Your router will take care of dhcp for the network. You can assign a static IP for br0 in /etc/dhcpcd.conf, just like you would for an ethernet interface. Insure the IP is not in the dhcp range that the router's dhc...
by AndriusWild
Sat Sep 23, 2017 7:26 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Bridge wlan0 and eth0 - help needed
Replies: 55
Views: 27413

Re: Bridge wlan0 and eth0 - help needed

Thank you for posting the solution. I just did all the steps per your guide. br0 is up but looks like I need to add a static ip for it in /etc/dhcpcd.conf wlan0 isn't showing up in ifconfig but wi-fi still working (connected to my router) network widget showing two X's as you said (not connected to...
by AndriusWild
Sat Sep 23, 2017 6:51 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [SOLVED] Resolver (DNS) issues
Replies: 11
Views: 7391

Re: Resolver (DNS) issues

I deleted dnsmasq and that solved the issue. As you see below the outputs of route-ne and cat /etc/resolv.conf look different without dnsmasq . I will mark this thread as SOLVED and address any issues with setting up RPi as a wi-fi hotspot in a separate thread. Thank you everyone for your help. Spec...

Go to advanced search