Go to advanced search

by ronb127
Thu Jan 16, 2020 9:30 am
Forum: Camera board
Topic: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58
Replies: 19
Views: 3662

Re: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58

The simplest workaround is to shrink the camera ROI by just a bit. The output resolution will be kept 1280x960 but the input will be taken as a slightly smaller frame without the problematic white stripe (resulting in the tiniest zoom). In raspivid: raspivid -w 1280 -h 960 -roi 0,0,0.998,1 -o test.h...
by ronb127
Wed Jan 15, 2020 8:12 am
Forum: Camera board
Topic: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58
Replies: 19
Views: 3662

Re: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58

Since the driver code is closed source, there is no option to correct this on our own. Is there any workaround that can bring the situation to what it was before 4.14.58? Maybe to replace some binary file in the firmware? We do not expect you guys to solve all bugs, but at least provide us with an o...
by ronb127
Sun May 19, 2019 8:23 am
Forum: Camera board
Topic: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58
Replies: 19
Views: 3662

Re: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58

I've checked with the recent firmware and this problem is still present.
Is there any expected date for a fix?
This problem forces us to use an older version firmware without many other good fixes.
Would appreciate any update on this issue. Thanks.
by ronb127
Wed Mar 13, 2019 10:38 pm
Forum: Camera board
Topic: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58
Replies: 19
Views: 3662

Re: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58

Any update on this issue?
by ronb127
Mon Nov 26, 2018 8:30 pm
Forum: Camera board
Topic: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58
Replies: 19
Views: 3662

Re: White strip artifact in firmware >= 4.14.58

Glad to assist, I'll wait patiently for the fix.
In the meanwhile we can just use one version below.
Thanks!
by ronb127
Sun Nov 25, 2018 7:25 pm
Forum: Camera board
Topic: White stripe artifact in firmware >= 4.14.58
Replies: 19
Views: 3662

White stripe artifact in firmware >= 4.14.58

Hi everybody, Starting at firmware 4.14.58 (f1eab5a34dda932ca1ad447bdb35edb0cb55263c) there appears to be a white stripe of 2-3 pixels at the right side of the output image (see attached). I'm using Pi Zero with v1 camera, capturing video using raspivid (for example: raspivid -w 1280 -h 960 -o test....
by ronb127
Tue Jan 30, 2018 6:12 pm
Forum: Camera board
Topic: Recording overlays
Replies: 4
Views: 1108

Re: Recording overlays

Thanks for the quick response. So far I've come up with the following setup: Enable camera video port, encoder input/output port. In camera video port callback: 1. mmal_buffer_header_mem_lock, then modify buffer in CPU. (this, I guess, should be replaced with the zero-copy thingy) 2. mmal_port_send_...
by ronb127
Sun Jan 28, 2018 1:42 pm
Forum: Camera board
Topic: Recording overlays
Replies: 4
Views: 1108

Recording overlays

Hi, I was wondering what is the best way to date (zero-copy, HW accelerated) to render some basic *image* overlay to the camera video before h264 encoding, that is, to record my video with overlays? Is it even possible? I've come across this video: https://www.youtube.com/watch?v=WnnKrVSMbng, but wa...
by ronb127
Fri Jun 23, 2017 10:28 pm
Forum: Camera board
Topic: Raw sensor access / CSI-2 receiver peripheral
Replies: 555
Views: 185563

Re: Raw sensor access / CSI-2 receiver peripheral

For those of you who try to use raspiraw with Sony imx219 (camera module v2):
The latest code would give you black images (0x10). This happens because the digital gain is set to zero!
To correct this simply change imx219_modes.h:54 from {0x0158, 0x00} to {0x0158, 0x01}.

Go to advanced search