Go to advanced search

by HDenekamp
Wed May 17, 2017 2:39 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: mmc0: error -110 error whilst initializing SDIO card
Replies: 0
Views: 381

mmc0: error -110 error whilst initializing SDIO card

I get this error message when booting my RaspberryPi Zero W. The SD card itself does operate properly in another RaspberryPi. When fully booted I get two issues: "Bluetooth adapter not found" and "Wireless interfaces not found". Anyone know how to fix?
by HDenekamp
Thu May 11, 2017 7:41 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Wireless interfaces not found and no Bluetooth adapter found
Replies: 5
Views: 1238

Re: Wireless interfaces not found and no Bluetooth adapter f

So how can I check whether the wireless interface not found is a software or hardware issue if lsusb doesn't work? I am not an expert on this area.
by HDenekamp
Wed May 10, 2017 11:27 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Wireless interfaces not found and no Bluetooth adapter found
Replies: 5
Views: 1238

Re: Wireless interfaces not found and no Bluetooth adapter f

That is interesting. For me it also stopped working when I put the same SD card in the other Zero W and back again in the original one. I have also flashed the SD card again, but still it is not working. Maybe this gives some further info for someone to know what the problem might be?
by HDenekamp
Tue May 09, 2017 7:54 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Error -110 whilst initializing SD card
Replies: 21
Views: 16333

Re: Error -110 whilst initializing SD card

I have exactly the same problem. The only problem perceived is that the bluetooth adapter and wireless interface is not found, it boots correctly otherwise. However, when I put the same SD card in another RaspberryPi, it doesn't give the error and the bluetooth adapter and wireless interface do work...
by HDenekamp
Mon May 08, 2017 7:43 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Wireless interfaces not found and no Bluetooth adapter found
Replies: 5
Views: 1238

Wireless interfaces not found and no Bluetooth adapter found

I have two Raspberry Pi Zero W's. When I insert the SD card in one, everything works as usual. When I insert the SD card in the other, the wireless interfaces are not found and the Bluetooth adapter is not found. This exact same Zero W worked yesterday. I tried to connect a MCP3008, maybe faulty wir...

Go to advanced search