Go to advanced search

by orcunbaslak
Mon Jul 16, 2018 9:06 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

Huge amount of retries and small congestion window... Can you try turning TCP segmentation offloading off? ("ethtool -k <interface>" and "ethtool -K tso off", "ethtool -K gso off"). Or perhaps that module has an option related to some TCP quirk? Hello, tried that as well.. [email protected]:~ $ ethtool...
by orcunbaslak
Mon Jul 16, 2018 7:32 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

Suggestions? Use the built-in 100 Mbit Ethernet or force the gigabit dongle to use 100 Mbit mode. The theoretical 3x speed gain with gigabit connected through USB2 requires working flow control and doesn't happen when simultaneously using USB storage anyway. I see your point but the issue is Gigabi...
by orcunbaslak
Mon Jul 16, 2018 6:33 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

Well, I managed to compile and install driver properly (had issues with linux-kernel download). [email protected]:~ $ lsusb -t /: Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=dwc_otg/1p, 480M |__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=Hub, Driver=hub/5p, 480M |__ Port 1: Dev 3, If 0, Class=Vendor Specific Class, Dr...
by orcunbaslak
Sun Jun 24, 2018 8:26 am
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

Ok so while thinkin that the issue is with kernel or something; I found out that original 100mbps network adapter works perfectly on both linuxes (rasbian and ubuntu server). Here's the output from original 100mbps ethernet driver. [email protected]:~ $ iperf3 -c 192.168.1.4 -i 1 Connecting to host 192....
by orcunbaslak
Sun Jun 24, 2018 7:53 am
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

Here's an update. I tought maybe there is an issue with the OS itself and switched to Ubuntu Classic Server for Pi 3 16.04 Here's the uname [email protected]:~$ uname -a Linux ubuntu 4.4.0-1086-raspi2 #94-Ubuntu SMP Wed Mar 14 09:29:41 UTC 2018 armv7l armv7l armv7l GNU/Linux I first connected the 100Mbi...
by orcunbaslak
Fri Jun 22, 2018 11:03 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

https://www.pcsuggest.com/install-rtl8153-driver-linux/ Hello, Thank you for the nice comment. [email protected]:/etc/modprobe.d $ sudo lshw -c network *-network:0 description: Wireless interface physical id: 2 logical name: wlan0 serial: b8:27:eb:70:3f:7a capabilities: ethernet physical wireless confi...
by orcunbaslak
Fri Jun 22, 2018 3:44 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

Hello, heres the output. Still the same. lsusb [email protected]:~ $ lsusb Bus 001 Device 004: ID 2357:0601 Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp. SMC9514 Hub Bus 001 Device 001: ID 1d6...
by orcunbaslak
Fri Jun 22, 2018 1:29 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

Here's me lsusb output. [email protected]:~ $ lsusb Bus 001 Device 004: ID 2357:0601 Bus 001 Device 005: ID 0bc2:3312 Seagate RSS LLC SRD00F2 Expansion Desktop Drive (STBV) Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 S...
by orcunbaslak
Thu Jun 21, 2018 8:19 pm
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Re: Network Speed Issues & Samba NAS

There is only one interface is connected and running. Just one ethernet cable.

Does that still count? Do u need me to disable eth0?
by orcunbaslak
Wed Jun 20, 2018 7:39 am
Forum: Networking and servers
Topic: Network Speed Issues & Samba NAS
Replies: 19
Views: 4280

Network Speed Issues & Samba NAS

Hello, I'm trying to use my Raspberry Pi 3 as a NAS at home. My harddrive is NTFS and I successfully configures ntfs-3g driver and mounted it. Here's my fstab configuration. proc /proc proc defaults 0 0 PARTUUID=8e7f860e-01 /boot vfat defaults 0 2 PARTUUID=8e7f860e-02 / ext4 defaults,noatime 0 1 /de...
by orcunbaslak
Wed Mar 29, 2017 10:17 pm
Forum: Raspbian
Topic: CH340
Replies: 25
Views: 19124

Re: CH340

Ok, I fixed the issue. Basically the problem is the driver is incomplete. It can not work under different setup such as mine (9600baud, Odd parity). Instead; I changed my baudrate to 19.200 and parity to None. Here's the setup I'm using. mb.BAUDRATE = 19200 mb.PARITY = 'N' mb.BYTESIZE = 8 mb.STOPBIT...
by orcunbaslak
Wed Mar 29, 2017 9:02 pm
Forum: Raspbian
Topic: CH340
Replies: 25
Views: 19124

Re: CH340

Hello, I have the same issue as well. I'm trying to access a device via ModBus RTU. I'm using QinHeng Electronics HL-340 USB-Serial adapter. The adapter works fine under Windows. [288977.314445] usb 1-1.2: new full-speed USB device number 14 using dwc_otg [288977.417589] usb 1-1.2: New USB device fo...

Go to advanced search