Go to advanced search

by Jerwinprabu
Thu Nov 09, 2017 7:03 am
Forum: Beginners
Topic: MPU 6050 with WiringPi I2C Library for Raspberry Pi
Replies: 0
Views: 548

MPU 6050 with WiringPi I2C Library for Raspberry Pi

For Arduino Basic Usage Wire.begin() Begin using Wire in master mode, where you will initiate and control data transfers. This is the most common use when interfacing with most I2C peripheral chips. Wire.begin(address) Begin using Wire in slave mode, where you will respond at "address" whe...
by Jerwinprabu
Thu May 25, 2017 9:24 am
Forum: General discussion
Topic: Cross Platform Development for Raspberry Pi
Replies: 1
Views: 599

Cross Platform Development for Raspberry Pi

Cross Platform Development for Raspberry Pi using CMake and Qt Creator ? Can anyone help ?
by Jerwinprabu
Thu May 25, 2017 6:05 am
Forum: General discussion
Topic: Wiring Pi Library discussion
Replies: 1
Views: 470

Wiring Pi Library discussion

Can I use wiring Pi Library for UP Board (http://www.up-board.org/up/) ?
by Jerwinprabu
Wed Apr 19, 2017 8:18 am
Forum: General discussion
Topic: Getting Qt5 with Serialport on Raspberry Pi 2
Replies: 7
Views: 15573

Re: Getting Qt5 with Serialport on Raspberry Pi 2

Waw Great. Very useful @sunny. For Getting Qt5 with Serialport on Raspberry Pi 3, I have tried. Now is it possible to interact with Arduino and Raspberry(QT creator with Arduino IDE).
by Jerwinprabu
Mon Apr 10, 2017 10:06 am
Forum: Beginners
Topic: Sabertooth with Raspberry Pi
Replies: 0
Views: 258

Sabertooth with Raspberry Pi

Hello , is possible to control DC motors with Sabertooth 2X12 connected to PWM pins ( rspi 3 B => GPIO16 , GPIO 19) ? GPIO16 will be connected to S1 GPIO 19 will be connected to S2 Sabertooth DIP Settings 1 OFF 2 ON 3 ON 4 OFF 5 ON 6 OFF Am I right ? Coding structure given below, I don't know how to...
by Jerwinprabu
Tue Mar 21, 2017 5:35 am
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: I2C not detecting ? issues in hardware or any other?
Replies: 6
Views: 1468

Re: I2C not detecting ? issues in hardware or any other?

I bought new MPU 6050 https://robu.in/product/mpu6050hmc5883lbmp180-10dof-3-axis-gyro-3-axis-acceleration-3-axis-magnetic-field-air-pres/ . I have connected with Rapberry. I have tried with Arduino, I got output. With raspberry not working. I have 2 raspberry, both I have tried, got same result. Tha...
by Jerwinprabu
Mon Mar 20, 2017 1:54 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: I2C not detecting ? issues in hardware or any other?
Replies: 6
Views: 1468

Re: I2C not detecting ? issues in hardware or any other?

No that is connected properly. I have checked power 3.26v. I have used another scl and sds pins also. It displayed same.
by Jerwinprabu
Mon Mar 20, 2017 1:29 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: I2C not detecting ? issues in hardware or any other?
Replies: 6
Views: 1468

I2C not detecting ? issues in hardware or any other?

I have been working through some i2c examples. Plugging it all together and I find that I need to install the i2c-tools package, then use raspi-config to enable the I2C system. The wiringPi gpio command has a shortcut to the i2cdetect command and running it gives Screenshot (1).png Before 3 weeks ev...
by Jerwinprabu
Thu Sep 01, 2016 9:46 am
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: Accelerometer reading problem with Rpi
Replies: 3
Views: 782

Re: Accelerometer reading problem with Rpi

:oops: This is the reason. Because I didn't get solution.
texy wrote:I have deleted your other 2 duplicate posts - please don't ask the same question in multiple forums.
Thank you
by Jerwinprabu
Thu Sep 01, 2016 5:19 am
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: Accelerometer reading problem with Rpi
Replies: 3
Views: 782

Accelerometer reading problem with Rpi

I cant find what is wrong here in this code. I am trying to get accelerometer data, but when i try to run it on device, that is working but not a proper reading I think problem in calculation, same logic I have used for gyro and taken proper reading but accelerometer output displayed Accelx :3.56023...
by Jerwinprabu
Tue Aug 30, 2016 7:42 am
Forum: General discussion
Topic: Rpi Black Screen Booting problem
Replies: 1
Views: 387

Rpi Black Screen Booting problem

While running everything seemed to went fine, today suddenly I get this boot error message: [FAILED] Failed to start.. after completed booting it displayed black screen, I don't know what is the problem, Nothing happens when I wait.

Go to advanced search