Go to advanced search

by wilika
Fri Mar 04, 2016 10:01 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

Uhm, one more question...
Is there an easy way to switch back-and-forth between the SPI and HDMI?
by wilika
Fri Mar 04, 2016 9:04 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

Do you boot directly to the desktop? More configuration needed to get X to work on your LCD See https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=45&t=137149&hilit=+waveshare#p913157 OMFG MAN, YOU'RE THE BEST, THANK YOU SO MUCH! After creating all the files and directories, you've mentioned, it fi...
by wilika
Fri Mar 04, 2016 7:46 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

You should only have one line with 'dtoverlay=waveshare35a' in config.txt. If you need the swapxy parameter then you should remove the first line. And did you put the fbcon parameter at the end of the (only) line in cmdline,txt? Ok, makes sense. Removed, the plain dtoverlay=waveshare35a from config...
by wilika
Fri Mar 04, 2016 7:04 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

Nah... :( So first, I've run an update/upgrade (apt-get...), then; used the git clone https://github.com/swkim01/waveshare-dtoverlays.git sudo cp waveshare-dtoverlays/waveshare35a-overlay.dtb /boot/overlays/ commands, then added dtparam=spi=on gpu_mem=128 dtoverlay=waveshare35a dtoverlay=waveshare35...
by wilika
Fri Mar 04, 2016 4:07 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

Even if I start from the beginning, I have no idea, which direction to go. :( Simple: start with adding the waveshare overlay (from github) and adding the fbcon parameter to cmdline.txt Well, that's what (I think) I did today. :( The bizarre thing now is; I ran (even if it was strongly discouraged)...
by wilika
Fri Mar 04, 2016 3:48 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

Nah, still nothing. :'( Oh well... it's getting really frustrating, especially if I remember, that somehow, it worked yesterday... (then I was enough clumsy, to accidentally eject the sd card while it waas working, and... yeah.) Even if I start from the beginning, I have no idea, which direction to ...
by wilika
Fri Mar 04, 2016 2:20 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

Now, I've tried to install the weveshare drivers, according to the linked site. The weird thing; - the red LED doesn't light up at all, once it has booted. - no booting info on screen Well, it did mess up the cmdline and the config txt-s a bit. I guess, I'll revert back to the previous version (I've...
by wilika
Fri Mar 04, 2016 1:45 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

That's all

Code: Select all

# Print the IP address
_IP=$(hostname -I) || true
if [ "$_IP" ]; then
  printf "My IP address is %s\n" "$_IP"
fi

exit 0
by wilika
Fri Mar 04, 2016 12:54 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

modules only has the following uncommented row;

Code: Select all

i2c-dev
the end of config.txt looks like this;

Code: Select all

dtparam=audio=on
dtparam=spi=on
dtoverlay=waveshare35a
/etc/c.local does not exist
by wilika
Fri Mar 04, 2016 12:33 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

Geez, thanks. So now it starts, I can see the lines rolling during booting, but then I get the blank screen, with the static underscore. I can SSH into the Pi, but running the sudo con2fbmap 1 1 does nothing. With or without sudo as well. :( Shuold I try to install the waveshare drivers as told here...
by wilika
Fri Mar 04, 2016 9:32 am
Forum: HATs and other add-ons
Topic: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved kinda
Replies: 39
Views: 10066

Re: Has anyone got this 3.5" TFT + Touch working? -Solved ki

Hey! I'm also struggling with tis type of display. So far I've managed to show some boot information, but then it just enters into "rescue mode". I'm even able to use a usb keyboard to type in commands, or even SSH into the raspberry, but when I exit this rescue mode, the screen will only show an un...
by wilika
Thu Mar 03, 2016 11:45 pm
Forum: General discussion
Topic: LCD driver
Replies: 8
Views: 1026

Re: LCD driver

Please don't encourage others to try using rpi-update unless it's known to offer a specific fix for a specific problem. Its use is discouraged as it's not part of a standard update and all it brings to an otherwise fully updated install is experimental patches that may break other things. Good to k...
by wilika
Thu Mar 03, 2016 11:30 pm
Forum: General discussion
Topic: LCD driver
Replies: 8
Views: 1026

Re: LCD driver

Something took a terrible turn.
I might have bumped out the SDcard while it was working, and it wouldn't start again. So I've reburned the card with a fresh Raspbian, and I'm struggling again. :(
So no, simply running an update, ora even doing the other steps on that link, aren't enough. :((
by wilika
Thu Mar 03, 2016 8:17 pm
Forum: General discussion
Topic: LCD driver
Replies: 8
Views: 1026

Re: LCD driver

Not sure, how I've managed to make it work, but suddenly, it's running now. :) start with running sudo rpi-update then reboot (that's the moment, my screen started working) if it's still blank, then maybe these are needed as well (I've started trying by these instructions); https://github.com/swkim0...
by wilika
Thu Mar 03, 2016 7:40 pm
Forum: General discussion
Topic: LCD driver
Replies: 8
Views: 1026

Re: LCD driver

That's the exact same screen (and same seller) I've received today.
Also struggling to get it to work. :(

Go to advanced search