Go to advanced search

by gsh
Fri Jan 12, 2018 1:16 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 working with Buildroot?
Replies: 2
Views: 133

Re: CM3 working with Buildroot?

Are you booting the buildroot from the eMMC or over USB? If you're trying to push it over USB and you are using a CMIO board (or you are using something with the same eMMC disable functionality when you plug in something to the USB host) then you'll need to disable the activity LED and drive the pin...
by gsh
Mon Jan 08, 2018 3:49 pm
Forum: Camera board
Topic: How to bypass the crypto chip in my raspberry pi camera (v2)
Replies: 19
Views: 1902

Re: How to bypass the crypto chip in my raspberry pi camera (v2)

Latest version of the firmware has a fix such that a compute module does not require the crypto chip to use the camera v2
by gsh
Wed Dec 27, 2017 10:21 pm
Forum: Compute Module
Topic: Compute Module 3 Not Detecting
Replies: 10
Views: 1516

Re: Compute Module 3 Not Detecting

Can you try with a Raspberry Pi as the host to confirm it's nothing to do with Ubuntu or your version of the libusb drivers

Gordon
by gsh
Wed Dec 20, 2017 4:51 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 Udev rule
Replies: 3
Views: 203

Re: CM3 Udev rule

Can you not use the -l command line option to make rpiboot sit in a loop continuously booting attached devices?

It did work the last time I tested it (but that may well have been over a year ago now)

Gordon
by gsh
Wed Dec 20, 2017 11:12 am
Forum: Compute Module
Topic: [SOLVED] eMMC not mounting after rpiboot
Replies: 6
Views: 565

Re: [SOLVED] eMMC not mounting after rpiboot

Well not closed... Further investigation is required on non-booting CM3. PM sent

Gordon
by gsh
Wed Dec 20, 2017 9:40 am
Forum: Compute Module
Topic: Can't get USB "Peripheral" Mode to work with Compute Module
Replies: 2
Views: 278

Re: Can't get USB "Peripheral" Mode to work with Compute Module

Are you correctly setting up the OTG_ID pin? Or ignoring the OTG_ID by forcing it into peripheral mode?
by gsh
Wed Dec 13, 2017 10:34 am
Forum: Compute Module
Topic: [SOLVED] eMMC not mounting after rpiboot
Replies: 6
Views: 565

Re: eMMC not mounting after rpiboot

Might be worth switching back to the version of usbboot you had when you originally got it working, if that still works then see if you can identify which change actually broke it... I assume the CM3 still boots as it is (i.e. you're happy that the eMMC is working correctly otherwise) it's just that...
by gsh
Thu Dec 07, 2017 11:01 am
Forum: Compute Module
Topic: Kernel Crash with GSM Modem AND I2C-0 Enabled
Replies: 3
Views: 364

Re: Kernel Crash with GSM Modem AND I2C-0 Enabled

I would suggest you debug the kernel using serial debug (kgdb) then add kgdbwait and kdbgoc to the cmdline. Then you should be able to debug the kernel when the error occurs and find out what went wrong... Since it's related to both USB and I2C I'd assume there was some interaction between them, but...
by gsh
Mon Nov 27, 2017 7:15 pm
Forum: Add-ons
Topic: Anybody interested in talking direct! to IDE/SATA?
Replies: 23
Views: 1545

Re: Anybody interested in talking direct! to IDE/SATA?

Most of the information is already in the code anyway, in the SMI driver...

Gordon
by gsh
Thu Nov 23, 2017 6:39 am
Forum: Camera board
Topic: How to bypass the crypto chip in my raspberry pi camera (v2)
Replies: 19
Views: 1902

Re: How to bypass the crypto chip in my raspberry pi camera (v2)

The compute module 'should' not be a problem, we specifically have decided to not apply the licensing condition if you are running on a Compute Module, CM3 or CM3 lite. Of course as to whether this has actually been tested is another thing, we may have to get someone to check that. If you've got a C...
by gsh
Wed Nov 22, 2017 11:54 am
Forum: Compute Module
Topic: CM3 eMMC problems
Replies: 7
Views: 737

Re: CM3 eMMC problems

That's almost definitely caused by poor signal integrity for the USB signals. I had this problem with a cheap USB cable because of the differential impedance being double what the spec says...

Make sure you've got a good quality USB cable

Gordon
by gsh
Tue Nov 21, 2017 8:05 am
Forum: Official Foundation Display
Topic: I2C errors when display is connected
Replies: 9
Views: 631

Re: I2C errors when display is connected

Which I2C port are you using? Are you definitely using i2c_arm ?
by gsh
Fri Nov 17, 2017 6:59 pm
Forum: Compute Module
Topic: USB error in custom IO board
Replies: 10
Views: 723

Re: USB error in custom IO board

Yes it'll appear as a device if you remove the SD card, the bootcode tries to boot from SD card and if that fails it falls back to becoming a USB device If this doesn't happen then it's either an issue with signal integrity (due to the characteristic impedance mismatch) or you've got the D+ and D- t...
by gsh
Fri Nov 17, 2017 6:43 pm
Forum: Compute Module
Topic: USB error in custom IO board
Replies: 10
Views: 723

Re: USB error in custom IO board

Do you have the USB device mode working correctly? If you boot it without an SD card it should become a USB device and should enumerate on a PC as a BCM2708_Boot device. If this works then it can't be far wrong... Obviously it being a host will also depend on the software... Are you using a standard...
by gsh
Thu Nov 16, 2017 11:38 am
Forum: Compute Module
Topic: Issue in Flashing CM3 eMMC
Replies: 7
Views: 851

Re: Issue in Flashing CM3 eMMC

The other way to do this is to use the usbdeview software from nirsoft. I've been using this for the last 15 years and it really works well... http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html Just right click on the device and select 'uninstall' it will do it properly and make sure that Windows do...
by gsh
Thu Nov 16, 2017 8:43 am
Forum: Compute Module
Topic: CM3 eMMC problems
Replies: 7
Views: 737

Re: CM3 eMMC problems

I'm guessing it's likely to be a problem with the eMMC disable input or the power supply. I assume you've wired up the eMMC disable the same as on the CMIO board?

Gordon
by gsh
Wed Nov 15, 2017 8:12 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 eMMC problems
Replies: 7
Views: 737

Re: CM3 eMMC problems

Do you get the same problem when the CM3 is moved to the CMIO3 board?
by gsh
Wed Nov 15, 2017 2:45 pm
Forum: Compute Module
Topic: [SOLVED] Cameras not detected! vcgencmd get_camera outputs supported=2, detected=0 in cm3 with emmc flash
Replies: 8
Views: 626

Re: Cameras not detected! vcgencmd get_camera outputs supported=2, detected=0 in cm3 with emmc flash

Still not as bad as the guy who changed an installation script so that when you update you could tell it what the old directory was: old: sudo rm -rf /usr/company/software/ new: sudo rm -rf $(OLD_INSTALL)/ The customer then called up to complain that they ran the install script without the OLD_INSTA...
by gsh
Wed Nov 15, 2017 11:04 am
Forum: Compute Module
Topic: Issue in Flashing CM3 eMMC
Replies: 7
Views: 851

Re: Issue in Flashing CM3 eMMC

Try: https://github.com/raspberrypi/usbboot/ ... _setup.exe

This should be the latest version and should no longer have a reference to XBox controller...

I thought I'd updated the documentation to point to this one... Maybe not!

Gordon
by gsh
Mon Nov 13, 2017 3:02 pm
Forum: Compute Module
Topic: Pi 3 Model B micro-USB slave/client or OTG?
Replies: 2
Views: 314

Re: Pi 3 Model B micro-USB slave/client or OTG?

No it cannot...

The BCM283x devices only have a single USB OTG port, this is then connected to the hub and is therefore forced into host mode. The micro USB is power only
by gsh
Fri Nov 10, 2017 9:43 pm
Forum: Compute Module
Topic: Managed to brick a CM3 during software upload!
Replies: 3
Views: 407

Re: Managed to brick a CM3 during software upload!

It is impossible to brick it by putting anything on the eMMC since the contents are not read if you've got the uUSB plugged in (and the jumper in the EN position). It is of course possible that the device has been damaged from an ESD or other issue. Other possibility is that the CMIO board is the pr...
by gsh
Thu Nov 09, 2017 3:32 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3L Network Boot from SMSC LAN9500A
Replies: 6
Views: 510

Re: CM3L Network Boot from SMSC LAN9500A

Actually looking at it again, this is not quite true...

LAN9500 and LAN9500A have different product IDs but neither of them match the LAN9500 that's inside the LAN9514!

To change this you would have to add the I2C EEPROM using this you can force the IDs to match
by gsh
Thu Nov 09, 2017 3:21 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3L Network Boot from SMSC LAN9500A
Replies: 6
Views: 510

Re: CM3L Network Boot from SMSC LAN9500A

Looking at Microchip's official documentation on their website it shows that the LAN9500 would indeed work, but the LAN9500A has a different product ID which we do not support... Of course it also says they're drop in replacable, so you may be able to switch to the 9500... Sorry :( Will make it more...
by gsh
Thu Nov 09, 2017 3:14 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3L Network Boot from SMSC LAN9500A
Replies: 6
Views: 510

Re: CM3L Network Boot from SMSC LAN9500A

I'll check with the manufacturers to see if there's any way around this (i.e. I2C EEPROM for vendor ID etc)
by gsh
Thu Nov 09, 2017 1:21 pm
Forum: Compute Module
Topic: Managed to brick a CM3 during software upload!
Replies: 3
Views: 407

Re: Managed to brick a CM3 during software upload!

When you first plug it in and run rpiboot, does it just sit at 'Waiting for BCM2835/6/7' or does it get any further? I assume you are programming on a CMIO board? Are you sure you've got the USB boot jumper in the EN position? Finally can you try using a high quality USB cable? We've noticed some pr...

Go to advanced search