Go to advanced search

by mabrown
Tue Mar 22, 2016 1:14 am
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: Using IR sensor from Roku?
Replies: 0
Views: 405

Using IR sensor from Roku?

Good evening! I'm currently attempting to put together a device to capture IR codes and turn around and send commands over my internal network to a FireTV. The heart of the device is a Raspberry Pi B running the most current Raspbian Jessie Lite. I removed the IR sensor from a defunct Roku 2 XS and ...
by mabrown
Sat Feb 13, 2016 8:07 pm
Forum: Official Foundation Display
Topic: 7" screen not powering on
Replies: 9
Views: 5679

Re: 7" screen not powering on

Never mind, I just found the answer. I needed to power the screen from a PSU and power the Pi from the board. I was doing the reverse. I'm experiencing the same issue. The display doesn't appear to turn on at all. I'm powering via USB on a Pi 2 with Raspbian Jessie with latest updates. [email protected]...
by mabrown
Wed Feb 03, 2016 12:01 am
Forum: Raspbian
Topic: STICKY: Jessie (now defunct and replaced with Stretch) Q&A
Replies: 396
Views: 191127

Re: Jessie Q&A

After a clean install of Jessie on a Pi Zero, followed by expanding the filesystem and enabling SPI and I2C, followed by apt-get update/apt-get upgrade, followed by rpi-update, I'm unable to get a clean boot of the device. The boot process begins, then hangs for 10 seconds at [time index] uart-pl01...
by mabrown
Tue Feb 02, 2016 1:22 am
Forum: Raspbian
Topic: STICKY: Jessie (now defunct and replaced with Stretch) Q&A
Replies: 396
Views: 191127

Re: Jessie Q&A

After a clean install of Jessie on a Pi Zero, followed by expanding the filesystem and enabling SPI and I2C, followed by apt-get update/apt-get upgrade, followed by rpi-update, I'm unable to get a clean boot of the device. The boot process begins, then hangs for 10 seconds at [time index] uart-pl011...
by mabrown
Sat Jan 23, 2016 2:35 am
Forum: General discussion
Topic: Waveshare 7" touchscreen LCD not working
Replies: 0
Views: 603

Waveshare 7" touchscreen LCD not working

I recently purchased the Waveshare 7" 1024x600 touchscreen for use with a RPi Zero. I was able to get the display itself working; however, the touch interface wouldn't. In addition, when in use, my WiFi dongle (the official RPi one) would stop working. If I shut the Pi down, disconnected the Wavesha...

Go to advanced search