Go to advanced search

by blownelco
Tue May 23, 2017 1:06 pm
Forum: Advanced users
Topic: USB boot with SD card inserted
Replies: 5
Views: 1193

Re: USB boot with SD card inserted

Hello,

thanks for the reply but i can't find the answer there.
all i see is the boot priority
gr

Kurt
by blownelco
Mon May 22, 2017 3:26 pm
Forum: Advanced users
Topic: USB boot with SD card inserted
Replies: 5
Views: 1193

USB boot with SD card inserted

Hello, I have a question about booting from usb. I have managed booting from usb onto pi 3, but i want to boot from sd when no usb stick is inserted and boot from usb when stick is plugged in. Anyone done this before? At least i want to boot from usb when sd card is still there, to update sd card be...
by blownelco
Mon Nov 28, 2016 2:20 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: STICKY: The I2S sound thread.
Replies: 926
Views: 464252

Re: The I2S sound thread.

I have a mems microphone ics-43432 connected to the RPI 3, and a audio DAC PCM5100. I use my-loader.c simple card. Recording and playing sound is now ok, but when start recording and stopping recording there is a little plop into the speakers. The reason for that is the clock to the dac is changed/s...
by blownelco
Mon Nov 28, 2016 12:45 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: I2S Success (at last) !
Replies: 111
Views: 53471

Re: I2S Success (at last) !

Answering my own question: writing a goodasound.conf makes the difference. I have a new question: Recording and playing sound is now ok, but when start recording and stopping recording there is a little plop into the speakers. The reason for that is the clock to the dac is changed/stopped for a mome...
by blownelco
Mon Nov 21, 2016 12:23 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: gpio_slew and gpio_hysteresis?
Replies: 9
Views: 4286

Re: gpio_slew and gpio_hysteresis?

Hello, I'm trying to change the slew rate of my raspberry pi 3. I have gathering some code in C, it's reading the default values and changes to slew rate off. If i'm toggle an io, nothing changes, raise time stays about 28ns. Any clue why it doesn't work? #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #incl...
by blownelco
Wed Oct 26, 2016 6:55 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: my asoundrc is modified every reboot
Replies: 13
Views: 3235

Re: my asoundrc is modified every reboot

Hello,

I switched of all internal audio in to the /boot/config.txt and it stoped also.

your method will also work i think

thanks for the answer
by blownelco
Mon Oct 24, 2016 11:01 am
Forum: Troubleshooting
Topic: my asoundrc is modified every reboot
Replies: 13
Views: 3235

Re: my asoundrc is modified every reboot

Hello,

I have the same problem, anyone who know's what is modifying this file?

thanks
by blownelco
Thu Oct 20, 2016 12:48 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: I2S Success (at last) !
Replies: 111
Views: 53471

Re: I2S Success (at last) !

Hello, i 've got a I2S microphone working, also a PCM5100A DAC is working. i have modified .asoundrc to have a softvol control. below .asoundrc pcm.dmic_hw { type hw card 2 channels 2 format S32_LE } pcm.dmic_mm { type mmap_emul slave.pcm dmic_hw } pcm.!default { type hw slave.pcm dmic_mm control { ...
by blownelco
Fri Oct 14, 2016 11:28 am
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: Connecting two Audio codecs in I2S
Replies: 8
Views: 2908

Re: Connecting two Audio codecs in I2S

Hello, I'm trying the same, i have connected a I2S microphone to the pi and use the default driver (simple card). it works and is listed when doing arecord -l Second i have connected a PCM5100A dac to the same I2S bus. I have enabled the dtoverlay=hifiberry-dac. After reboot the dac is working, but ...
by blownelco
Wed Nov 11, 2015 9:53 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Hostapd not working: Failed to set beacon parameters
Replies: 2
Views: 5890

Re: Hostapd not working: Failed to set beacon parameters

hello,

Where you able to solve this problem, i have it too...


gr

Go to advanced search