Go to advanced search

by W9JSW
Sun Jan 07, 2018 6:18 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Bluetooth Speaker not working in Raspbian Stretch
Replies: 2
Views: 752

Re: Bluetooth Speaker not working in Raspbian Stretch

Just tried something different. Played a wav in the browser and it works fine. I was using Pithos to create an audio stream and that was not working. Think my audio issue is not related to how the device is connected. perhaps it has to do with default audio? I do not see bluealsa listed when I run a...
by W9JSW
Sun Jan 07, 2018 5:52 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Bluetooth Speaker not working in Raspbian Stretch
Replies: 2
Views: 752

Bluetooth Speaker not working in Raspbian Stretch

Been debugging this issue for a while since I cannot get my BT speaker to work. Found a very interesting item to share. At current code and firmware level. I have an Anker Soundcore speaker. I can pair it and it shows up on the audio applet and OI can select it but get no audio out of the speaker. I...
by W9JSW
Fri Jan 05, 2018 10:13 pm
Forum: Beginners
Topic: Raspbian Stretch - Bluetooth Speakers
Replies: 25
Views: 12014

Re: Raspbian Stretch - Bluetooth Speakers

Same problem here. Paired Anker Soundcore. selected it in audio list. and I get a paired beep. No audio. Does not list a device under aplay -l. I will note that the audio icon config does not work as well for a C-Media USB device. It does not change the default away from the onboard audio. I am want...
by W9JSW
Sun Dec 31, 2017 3:13 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Legacy USB audio devices on stretch not working
Replies: 4
Views: 418

Re: Legacy USB audio devices on stretch not working

Blacklisting the onboard audio fixed the problem with C-Media. All working well now. Have not debugged the SB XFi, not needed now.
by W9JSW
Fri Dec 29, 2017 10:22 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Legacy USB audio devices on stretch not working
Replies: 4
Views: 418

Re: Legacy USB audio devices on stretch not working

Ignore this post. I now see that the USB support is less than stellar. I guess I will have to fix it manually like every one else does. Oh well.

John
by W9JSW
Fri Dec 29, 2017 2:12 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Legacy USB audio devices on stretch not working
Replies: 4
Views: 418

Legacy USB audio devices on stretch not working

I have 2 USB sound cards that are not working correctly on stretch. The first is a C-Media sound card which was working fine on Wheezy. When I plug it in, I see it as selectable on the audio dropdown. I select it but the audio still goes thru the analog default port. I then tried a different audio c...
by W9JSW
Mon Sep 28, 2015 2:47 pm
Forum: Raspbian
Topic: Raspbian vs Wheezy (beta) Mono support
Replies: 225
Views: 79391

Re: Raspbian vs Wheezy (beta) Mono support

Nevermind. Misread the date...old post. Will build it myself. Really wonder why this stuff is so down-level. Running current mono-runtime 3.2.8 gives the known for years textbox error on vb.net forms. A fix is upstream for over a year and no one has brought it down? Really??? What do mere mortals (a...
by W9JSW
Mon Sep 28, 2015 1:37 pm
Forum: Raspbian
Topic: Command line update/upgrade issue
Replies: 25
Views: 3520

Re: Command line update/upgrade issue

Your system is current with the levels of libraries in the Raspbian repository. However, they may be downlevel with respect to the particular bug you are trying to resolve. You will have to investigate further. Perhaps you are running Wheezy and need to try the next level that is in beta (Jessie), o...
by W9JSW
Mon Sep 28, 2015 1:30 pm
Forum: Raspbian
Topic: Raspbian vs Wheezy (beta) Mono support
Replies: 225
Views: 79391

Re: Raspbian vs Wheezy (beta) Mono support

Can you pls post the .deb for 3.10?

Go to advanced search