Go to advanced search

by jozien1722
Thu Dec 10, 2015 2:52 am
Forum: Advanced users
Topic: no sound in jessie
Replies: 2
Views: 586

Re: no sound in jessie

I did as instructed and now I have sound.

Thanks

jozien1722
by jozien1722
Tue Dec 08, 2015 11:38 pm
Forum: Advanced users
Topic: no sound in jessie
Replies: 2
Views: 586

no sound in jessie

Installed 2015-11-21-raspbbian-jessie on my pi2 and everything is working
fine but no sound.
I searched all topics for "no sound" and no results.
I have sound on my previous pi2 so the amplifier and speakers are OK.
Installed kmix which recognizes the sound card but still no sound.

jozien1722
by jozien1722
Mon Dec 07, 2015 11:06 pm
Forum: Beginners
Topic: how to start chrome web browser
Replies: 3
Views: 853

Re: how to start chrome web browser

I am aanswering my own message.
It was downloaded in my Downloads folder as a *.deb file
so I can install it using dpkg.

Thanks for the reply.

jozien1722
by jozien1722
Mon Dec 07, 2015 10:43 pm
Forum: Beginners
Topic: how to start chrome web browser
Replies: 3
Views: 853

how to start chrome web browser

I am using 2015-11-21-raspbian-jessie and downloaded chrome web browser
but can't start it

jozien1722
by jozien1722
Mon Dec 07, 2015 5:24 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: failed to execute login command
Replies: 4
Views: 1541

Re: failed to execute login command

When I installed raspberry, I did not expand the drive using raspi-config.
Expanding the drive worked. I had some other issues and they were
corrected.

Thanks for the help

jozien1722
by jozien1722
Mon Dec 07, 2015 5:19 pm
Forum: Beginners
Topic: change wallpaper in xfce
Replies: 2
Views: 344

Re: change wallpaper in xfce

Thanks
It worked

jozien1722
by jozien1722
Sun Dec 06, 2015 9:41 pm
Forum: Beginners
Topic: change wallpaper in xfce
Replies: 2
Views: 344

change wallpaper in xfce

how do you change the wallpaper in xfce.

jozien1722
by jozien1722
Sun Dec 06, 2015 1:20 am
Forum: Troubleshooting
Topic: failed to execute login command
Replies: 4
Views: 1541

Re: failed to execute login command

de is desktop environment.
When I boot up, clicking f1 I get a choice of:

openbox, default, xfce, lxde
any one I select I get "failed to execute login command"

jozien1722
by jozien1722
Sat Dec 05, 2015 4:48 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: failed to execute login command
Replies: 4
Views: 1541

failed to execute login command

I installed 2015-11-21-raspbian-jessie + slim display + xfce4.
When I try to start xfc4, I get error "failed to execute login command".
Get the same error when I try to login all the other de.
Didn't get error in my previous raspberry.

jozien1722
[email protected]
by jozien1722
Fri Jul 24, 2015 6:09 pm
Forum: Debian
Topic: raspex on raspberry pi2
Replies: 0
Views: 1032

raspex on raspberry pi2

I installed raspex on my raspberry pi2 which is based on debian 8
using xfce4 desktop manager and slim login manager.
I can't get sound working. I installed alsaplayer and kmix but can't
configure either.

jozien1722
by jozien1722
Mon Jun 08, 2015 4:23 am
Forum: Windows 10 for IoT
Topic: Install Windows 10 for IoT using Windows 7
Replies: 69
Views: 136639

Re: Install Windows 10 for IoT using Windows 7

"dism.exe /Apply-Image /ImageFile:Flash.ffu /ApplyDrive:\\.\PhysicalDriveN /SkipPlatformCheck" I followed the above instructions and get an error: "Apply-Image option is unknown" I checked c:\Windows\logs\dism and get "no providers found that support the command (Apply-Image)" Where did you download...
by jozien1722
Fri May 29, 2015 12:43 am
Forum: Advanced users
Topic: kweb, youtube not working
Replies: 3
Views: 3184

Re: kweb, youtube not working

I went back to rasbian, didn't like mate.
How do you enable javascript?

jozien1722
by jozien1722
Wed May 27, 2015 2:13 am
Forum: Advanced users
Topic: kweb, youtube not working
Replies: 3
Views: 3184

kweb, youtube not working

I am using pi2 and installed kweb.
When I open kweb and click on "youtube", a video
comes on but get a black screen, no audio.
I installed youtube-dl
sudo youtube-dl -U
ginstall-ytdl
update-ytdl
Still youtube does'nt work as above.

pi2 is working fine except can't watch youtube videos.

jozien1722
by jozien1722
Tue May 26, 2015 12:58 am
Forum: Other
Topic: no sound, youtube, ubuntu mate
Replies: 3
Views: 27112

no sound, youtube, ubuntu mate

I am now using ubuntu mate and it is working ok.
Can play youtube videos but no sound in youtube.
Still trying to configure mate.

jozien1722
by jozien1722
Sat May 23, 2015 8:34 pm
Forum: Advanced users
Topic: link to application
Replies: 3
Views: 525

Re: link to application

I got a suggestion from this forum to:

apt-get install xfce4 (xfce4 is already the latest version)
apt-get install slim
I followed the instructions an got link to applications
and the menu on the bottom of the desktop.

Thanks everyone

jozien1722
by jozien1722
Sat May 23, 2015 8:27 pm
Forum: General discussion
Topic: XFCE on the Pi - Making your Pi GUI run faster!
Replies: 40
Views: 84154

Re: XFCE on the Pi - Making your Pi GUI run faster!

xdce is the latest version installed.
All I did was install slim ans everything is fine

Thanks,

jozien1722
by jozien1722
Sat May 23, 2015 7:50 pm
Forum: Advanced users
Topic: link to application
Replies: 3
Views: 525

Re: link to application

I did dist-upgrade and still can't add "link to application".
How do you get an icon on desktop with an application
you want to start.
In kde4, you right click on the desktop and get "link to application"
When you right click in pi-2, all you get is 2 itrms.

jozien1722
by jozien1722
Fri May 22, 2015 10:20 pm
Forum: Advanced users
Topic: link to application
Replies: 3
Views: 525

link to application

I am using 2015-05 raspbian When I right click the desktop, "Create New" only shows "Folder" and "Empty Folder". On my older raspbian, right click the desktop, create showed about 10 choices including "link to Application" Also no menu icons shows up on the bottom. How can I create these items. jozi...
by jozien1722
Wed May 20, 2015 6:17 pm
Forum: Advanced users
Topic: play youtube videos
Replies: 8
Views: 4746

Re: play youtube videos

I neglected to mention that this happens when connected to HMDI and when connected
using VGA cable with HMDI to VGA converter.

jozien1722
by jozien1722
Wed May 20, 2015 6:13 pm
Forum: Advanced users
Topic: play youtube videos
Replies: 8
Views: 4746

play youtube videos

I am using pi-2 to play videos but the video is very unsteady and audio does not work.

jozien1722
by jozien1722
Mon May 18, 2015 2:13 am
Forum: Advanced users
Topic: sound not working
Replies: 5
Views: 1475

Re: sound not working

I don't have pi hooked to speakers, I am using earphones

jozien1722
by jozien1722
Mon May 18, 2015 2:05 am
Forum: Advanced users
Topic: kodi
Replies: 3
Views: 603

kodi

I am running pi-2 and can't get kodi/xbmc to run, the latest
version of kodi is installed.

jozien1722
by jozien1722
Sun May 17, 2015 11:55 pm
Forum: Advanced users
Topic: vlc doesn't open audio or video
Replies: 0
Views: 242

vlc doesn't open audio or video

I have pi-2 and can't get video or audio to work

jozien1722
by jozien1722
Sat May 16, 2015 4:19 am
Forum: Advanced users
Topic: sound not working
Replies: 5
Views: 1475

sound not working

I have a pi-2 with the latest raspbian, everything is working except audio.
Tried searching the forum, no luck.

jozien1722
by jozien1722
Wed May 13, 2015 10:38 pm
Forum: Advanced users
Topic: edimax dsl
Replies: 2
Views: 438

edimax dsl

I want to setup a pi-2 for a friend and he
has a Verizon DSL connection to get on the internet.
How do you get Edimax usb to work in DSL?
I have a pi-2 running Edimax using comcast broadband,
no problem.

Please help

jozien1722

Go to advanced search