Go to advanced search

by Sailing_Nut
Tue Dec 18, 2012 3:11 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Pi won't boot
Replies: 4
Views: 2515

Re: Pi won't boot

This is strange but I looked at my two cards and when I compared them I noticed that there appeared to be a small piece missing from then side opposite the "notch" by the contacts. So I inserted the card and pressed down on that side and my Pi began to boot. I then released the pressure and in am ge...
by Sailing_Nut
Tue Dec 18, 2012 2:59 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Pi won't boot
Replies: 4
Views: 2515

Pi won't boot

Hi all, I have some odd behavior that I cannot explain. My Pi was working perfectly on a Raspbian image. I picked up my setup (after doing a shut down) and moved it. When I powered it back up I only got the red power LED. I pulled the power and popped in an SD card with raspbmc loaded and it booted ...
by Sailing_Nut
Mon Dec 17, 2012 3:56 pm
Forum: General discussion
Topic: Bug reports
Replies: 35
Views: 6112

Re: Bug reports

I just installed the store in my raspbian image and whenever I open the program I get the error: The User Interface Failed to Load. Try Updating the Client Not sure if this is a bug in the storte or just a failed install, but either way I can't get into the store ;-) i just did a clean install and ...
by Sailing_Nut
Mon Dec 17, 2012 2:50 pm
Forum: General discussion
Topic: Bug reports
Replies: 35
Views: 6112

Re: Bug reports

I just installed the store in my raspbian image and whenever I open the program I get the error:

The User Interface Failed to Load.
Try Updating the Client

Not sure if this is a bug in the storte or just a failed install, but either way I can't get into the store ;-)
by Sailing_Nut
Fri Jul 13, 2012 1:24 am
Forum: Raspbian
Topic: "Official" Image?
Replies: 1
Views: 1117

"Official" Image?

OK, so after the front page annaouncement I'm dying to get my hands on what will be the official image endorsed by the RPi foundation. Is it possible to download that image or has it not yet hit the light of day for regular users? Thanks for all of the great work! (It may be a curse for you as so ma...
by Sailing_Nut
Fri Jul 06, 2012 3:35 pm
Forum: Puppy
Topic: Puppy for RP, Alpha2
Replies: 38
Views: 43750

Re: Puppy for RP, Alpha2

Just tried it for the 1st time last night. Works very well! Chromium browsing is better than on the Debian image!

Great work guys!

Quick question, what packages can I install for C/C++ programming?

(OK one more!) Are there I2C and/or SPI drivers available?
by Sailing_Nut
Tue Jun 19, 2012 2:12 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Pi Baking?
Replies: 2
Views: 634

Re: Pi Baking?

Good guess. Both the CPU and the USB/Ethernet chip run at about 50C. I'd point you to the thread where this has been discussed to death, but I wouldn't want to scare you. Summary: Yes it does. It is supposed to. There is nothing wrong. Oh go on then: Ethernet chip gets raging hot Thanks for the inf...
by Sailing_Nut
Tue Jun 19, 2012 1:21 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Pi Baking?
Replies: 2
Views: 634

Pi Baking?

Sorry for the silly title, but I just couldn't resist! Anyway, I was just wondering what other people's experiences are with the temperature of your Pi while running under load. When running XBMC or Debian running X my Pi runs hot enough that putting your finger on the SOC for more than a second is ...
by Sailing_Nut
Sun Jun 17, 2012 4:28 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Power issues? How to tell?
Replies: 14
Views: 3187

Re: Power issues? How to tell?

I did a visual inspection of the board and one of the solder joints on the USB connector does look a bit suspect but it's one of the data lines, so I would not expect that I would be experiencing the problems that I am. Especially because it's not the USB port that I have connected to my hub. I just...
by Sailing_Nut
Fri Jun 15, 2012 12:50 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Power issues? How to tell?
Replies: 14
Views: 3187

Re: Power issues? How to tell?

Small update. I took a 5V 2A charger from an old MP3 player, chopped the end off and soldered on a Female USB A connector. I then used a charging cable from my cell phone to apply the power to the Pi. Things seem to be better, but not the performance that others seem to be stating they are getting. ...
by Sailing_Nut
Thu Jun 14, 2012 4:10 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Power issues? How to tell?
Replies: 14
Views: 3187

Re: Power issues? How to tell?

The unfortunate thing is that I have a ton of spare very hefty PSUs around, but getting them mated to a micro USB is an issue. I read somewhere that you can power the Pi by supplying voltage to pins on one of the headers. <snip> If you're talking about doing that, it sounds like you're happy to sni...
by Sailing_Nut
Wed Jun 13, 2012 10:11 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Power issues? How to tell?
Replies: 14
Views: 3187

Re: Power issues? How to tell?

Thanks for the information. It looks like power supply "beef" is my issue. The unfortunate thing is that I have a ton of spare very hefty PSUs around, but getting them mated to a micro USB is an issue. I read somewhere that you can power the Pi by supplying voltage to pins on one of the headers. Unf...
by Sailing_Nut
Wed Jun 13, 2012 8:42 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Power issues? How to tell?
Replies: 14
Views: 3187

Re: Power issues? How to tell?

That device won't really tell if it is a power issue with what is being supplied to the Pi. It is only measuring how much the power adapter is drawing from the mains. You need to account for any losses in the conversion from mains AC voltage to the 5V DC for the Pi. The losses can vary widely based ...
by Sailing_Nut
Wed Jun 13, 2012 7:34 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Power issues? How to tell?
Replies: 14
Views: 3187

Power issues? How to tell?

Hi all, I know that power issues have been discussed many places, but I am curious how one can tell if improper power is the cause of my problems. I have been able to use the Debian Squeeze image (seemingly) without problems. I did not push it very hard. I did try playing some MP3 files off of a USB...
by Sailing_Nut
Fri Jun 01, 2012 8:35 pm
Forum: General discussion
Topic: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)
Replies: 188
Views: 32546

Re: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14

Well, at long last I got an e-mail saying that mine has shipped! YAY!

The tracking number is still not valid on the UPS web site, but it will probably catch up over night.

Hope everyone that has gotten theirs is having fun and wishing everyone else patience!
by Sailing_Nut
Tue May 08, 2012 2:38 am
Forum: General discussion
Topic: Two extra connectors
Replies: 2
Views: 916

Re: Two extra connectors

<r>AndrewS said: <br/> <br/> <br/> Everything you want to know can be found at <URL url="http://elinux.org/RPi_Hardware">http://elinux.org/RPi_Hardware</URL><br/> <br/> However there's no GPU-side drivers for the DSI or CSI interfaces yet, so these slots are currently unusable.<br/> <br/> <br/> Than...
by Sailing_Nut
Tue May 08, 2012 1:50 am
Forum: General discussion
Topic: Two extra connectors
Replies: 2
Views: 916

Re: Two extra connectors

<t>Hi all!<br/> <br/> At one point I saw someone post something about what the two extra connectors on the Pi were for, but I can't seem to find that post. (Maybe just wasn't agressive enough about searching!)<br/> <br/> The ones I am talking about are the one right next to the Broadcomm chip (and t...
by Sailing_Nut
Tue May 01, 2012 9:28 pm
Forum: General discussion
Topic: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)
Replies: 188
Views: 32546

Re: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)

Just heard from Newark. My Pi will be shipping the week of June 18th.
by Sailing_Nut
Tue Apr 17, 2012 12:12 pm
Forum: General discussion
Topic: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)
Replies: 188
Views: 32546

Re: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)

<t>Here's an update I got from a chat with support at Newark yesterday:<br/> <br/> <br/> Marc: Once the compliance<br/> testing is complete we will then have a clearer idea about our future<br/> deliveries and we will confirm accurate delivery dates.<br/> <br/> Marc:<br/> Apologies again for any  co...
by Sailing_Nut
Thu Apr 12, 2012 8:51 pm
Forum: General discussion
Topic: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)
Replies: 188
Views: 32546

Re: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)

<t>My expected date shows 16-Aug.<br/> <br/> I read the updated FAQ on their site today and it said they would update shipping dates in an e-mail directly to customers as units became available. Was curious if anyone had gotten one of those e-mails yet.<br/> <br/> My order was placed 3/3/12 10:05 AM...
by Sailing_Nut
Thu Apr 12, 2012 7:08 pm
Forum: General discussion
Topic: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)
Replies: 188
Views: 32546

Re: Anyone in the US get a ship date from Newark (Element/14)

I know I'm flogging a dead horse here, but just curious if anyone in the US has gotten a ship date from Newark.

I ordered a bit late in the process (about a day after they went live) so just wondering if anyone that "got in early" has gotten a ship date.
by Sailing_Nut
Sun Apr 01, 2012 8:21 pm
Forum: General discussion
Topic: Development environments
Replies: 54
Views: 27273

Re: Development environments

<t>With the shipment of my Pi getting closer I've begun "looking forward" to doing development on the board.<br/> <br/> I was wondering what others might be planning to use for tools in the C / C++ space. I'm a big fan of IDEs for the ease of compiling / debugging and (where supported) GUI design he...
by Sailing_Nut
Fri Mar 16, 2012 1:36 am
Forum: General discussion
Topic: Qemu on Windows
Replies: 9
Views: 6184

Re: Qemu on Windows

<t>I was wondering if anyone out there has managed to get networking working with Qemu for Windows.<br/> <br/> I have been trying for quite some time with zero success. I am beginning to wonder if I am tilting at windmills.<br/> <br/> If anyone has had success I would be extrememy appreciative if yo...
by Sailing_Nut
Wed Mar 14, 2012 2:30 am
Forum: General discussion
Topic: Fedora remix + launch GUI = fail
Replies: 40
Views: 8555

Re: Fedora remix + launch GUI = fail

<t>fireraisr said: <br/> <br/> <br/> @Sailing_Nut<br/> <br/> Have you considered trying the debian + lxde setup instead? I've read in several places that the fedora remix still has a few bugs to work out, like the one you described.<br/> <br/> <br/> I have also tried the Debian setup and was unable ...
by Sailing_Nut
Wed Mar 14, 2012 12:47 am
Forum: General discussion
Topic: Fedora remix + launch GUI = fail
Replies: 40
Views: 8555

Re: Fedora remix + launch GUI = fail

<t>Unfortunately, I have not been able to resolve the keyboard issue with the GUI. I did set the image up without starting the GUI to try various things with the networking and I nave come to a bit of a sad conclusion, I do not believe that networking works in the Windows version of Qemu.<br/> <br/>...

Go to advanced search