JTAG Headers missing?


5 posts
by uthenob » Tue Aug 20, 2013 2:39 pm
The JTag headers (http://i.imgur.com/pPXQmRq.jpg) are not present on my Pi. Is this a different revision or what happened?
Posts: 5
Joined: Tue Aug 20, 2013 2:32 pm
by jamesh » Tue Aug 20, 2013 3:02 pm
They are not necessary on the board (connects to GPU which is not open source), so to get the cost down I *think* they are not put on the latest boards.
Soon to be employed engineer - Hurrah! Volunteer at the Raspberry Pi Foundation, helper at PiAcademy September 2014.
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Posts: 11924
Joined: Sat Jul 30, 2011 7:41 pm
by FTrevorGowen » Tue Aug 20, 2013 3:56 pm
Having just quickly checked my Pi's it looks as if that was "dropped" as part of the B1 to B2 board revision (ie. only my B1 board has one).
Trev.
Mainly running "Wheezy Raspbian" on six Pi's (an A, B1, 2xB2 & 2 x B+). Notes about them begin at http://www.cpmspectrepi.webspace.virginmedia.com/raspberry_pi/raspiidx.htm
User avatar
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 1920
Joined: Mon Mar 04, 2013 6:12 pm
Location: Bristol, U.K.
by dom » Tue Aug 20, 2013 5:01 pm
Yes, jtag headers haven't been fitted as standard for a long time (I know because I keep having to go to the lab to solder one on...)
Not sure why anyone else needs them though...
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Posts: 4042
Joined: Wed Aug 17, 2011 7:41 pm
Location: Cambridge
by uthenob » Tue Aug 20, 2013 5:45 pm
Okay, I was just wondering why this was because I kept seeing pictures of Pis with them (and i wondered if mine had broken off or i had even had any)
Posts: 5
Joined: Tue Aug 20, 2013 2:32 pm