Apache2


8 posts
by btguillaume » Tue Dec 18, 2012 4:34 pm
Hi, I'm new here, I installed apache2 on my raspberry pi and i changed the root file /home/pi/Desktop/serv/ instead of /var/www

I can successfull log on the index.html page but the problem is that i cannot see my background picture. The picture is saved in /home/pi/Desktop/serv/picture.png but the background doesn't appear...

I tried this : http://192.168.1.25/picture.png and it show the picture i'm suppose to view as my background page.

I tried to change the root of by background in my index.html file to : http://192.168.1.25/picture.png and it's work....



What is the problem?
Posts: 6
Joined: Tue Dec 18, 2012 4:04 pm
by Tobiii112 » Wed Dec 19, 2012 7:17 am
home/pi/Desktop/serv/[/quote]
Hi,

did you check if apache has permission on the new directory? At least it should have permission to read.

Try this:
Code: Select all
chmod 777 /home/pi/Desktop/serv


Tobi
Posts: 24
Joined: Tue Dec 04, 2012 7:19 am
by btguillaume » Wed Dec 19, 2012 2:20 pm
okay i will try his tonight!



The result when im over the internet is :

Not Found

The requested URL /home/pi/Desktop/serv/Genbt.html was not found on this server.

Apache/2.2.22 (Debian) Server at www.btcad.dyndns.info Port 80
Posts: 6
Joined: Tue Dec 18, 2012 4:04 pm
by Maxion » Wed Dec 19, 2012 2:26 pm
btguillaume wrote:okay i will try his tonight!



The result when im over the internet is :

Not Found

The requested URL /home/pi/Desktop/serv/Genbt.html was not found on this server.

Apache/2.2.22 (Debian) Server at http://www.btcad.dyndns.info Port 80



In your HTML code you've got

Code: Select all
{background:url("home/pi/Desktop/serv/blackground.png");


Should be:

Code: Select all
{background:url("blackground.png");


Your webservers location isn't in /home/, it's in /home/pi/Desktop/serv/. The base directory for any file or anything on your webserver starts in /serv/. If you want to load an image over the net that's located in /serv/ you just type www.yoururl.com/image.jpg. Not www.yoururl.com/home/pi/Desktop/serv/image.jpg.
Posts: 138
Joined: Mon Dec 03, 2012 2:22 pm
by btguillaume » Wed Dec 19, 2012 3:05 pm
Okay, thats make sense....

{background:url("home/pi/Desktop/serv/blackground.png");
background-color: #0e0e0e;
background-repeat:no-repeat;

should be :

{background:url("blackground.png");
background-color: #0e0e0e;
background-repeat:no-repeat;


I will try it asap!


thanks a lot
Posts: 6
Joined: Tue Dec 18, 2012 4:04 pm
by btguillaume » Wed Dec 19, 2012 5:37 pm
It works!

Perfect! thanks a lot.


My next question:

With apache2 , can i get videostream from an ipcamera like http://192.168.1.151:8081 over the internet? Or I may use DYN like http://mycam.dyndns.com:8081 ?


ports 8081 opened on my router.
Posts: 6
Joined: Tue Dec 18, 2012 4:04 pm
by Tobiii112 » Wed Dec 19, 2012 11:55 pm
btguillaume wrote:With apache2 , can i get videostream from an ipcamera like http://192.168.1.151:8081 over the internet? Or I may use DYN like http://mycam.dyndns.com:8081 ?


You can watch what you can see on your webcam in the network with http://192.168.1.151:8081. Then you normally have a login window before you see the picture...
If you want to include your camera to your website you need a dyndns account, like you wrote. And then you should include it with an iframe. For that you need the whole url to the video stream with login. Maybe looks like: http://192.168.1.151:8081/cam.php?user=test&pw=test. That depends on your ipcamera.
If you don't know the url, just use google "embed camera +Camera model".

Tobi
Posts: 24
Joined: Tue Dec 04, 2012 7:19 am
by btguillaume » Thu Dec 20, 2012 1:26 pm
Thanks again!


Is it possible to change de soure code from a page with a external file with variable field?

For exemple :

Mydomain.dyndns.com/Gentbt1.html : (or/Genbt2.html)

Genbt1.html
namevar1
namevar2


Genbt2.html
namevar3
namevar4

I would like to change those ( namevar 1-2-3-4 ) from an external file called name_to_setup.???


Is it possible to do that with javascript or something like that? Those names are not in <body></body>

They are in the source code.

Any suggestions?



Thx a lot guys for your help!
Posts: 6
Joined: Tue Dec 18, 2012 4:04 pm