Problem after shutdown - bad entry in directory


4 posts
by Virutas » Tue Nov 06, 2012 9:50 am
Hi,

I've started this morning my Pi and found system doesn't work fine, I can't make a df -h or use ssh, vnc, samba... All these service don't start because appear "input/output error". Checking "dmesg" I see:

Code: Select all
EXT4-fs (mmcblk0p2): warning: mounting fs with errors, runing e2fsck is recommended
...
EXT4-fs (mmcblk0p2):re-mounted. Opts: (null)
EXT4-fs error (device mmcblk0p2): ext4_mb....
JBD2: Spotted dirty metadata buffer (dev = mmcblk0p2, blocknr = 0). There's a risk of filesystem corruption in case of system crash.
...
...
EXT4-fs error (device mmcblk0p2): add_dirent_to_buf:1276: inode #240:block 7361: comm bootlogs: bad entry in directory: directory entry across blocks - offset=0(0),...


I've tried to use "e2fsck mmcblk0p2" command as root but it returns error while determine if mmcblk0p2 is mounted...

What happens? Is filesystem corrupted? Could I recover it? Could anyone help me, please?

Regards,
Posts: 25
Joined: Wed Sep 12, 2012 6:51 am
by RaTTuS » Tue Nov 06, 2012 10:07 am
boot single user mode and try again
1QC43qbL5FySu2Pi51vGqKqxy3UiJgukSX - Prosliver FTW
"That's not right, the badgers have moved the goalposts."
User avatar
Posts: 5153
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:12 am
Location: North West UK
by Virutas » Wed Nov 07, 2012 9:43 am
RaTTuS wrote:boot single user mode and try again


How do I make it? Could you explain it please? I've never made it before.

Regards,
Posts: 25
Joined: Wed Sep 12, 2012 6:51 am
by Virutas » Wed Nov 07, 2012 10:18 am
Virutas wrote:
RaTTuS wrote:boot single user mode and try again


How do I make it? Could you explain it please? I've never made it before.

Regards,


I found how to make it but now, after modify cmdline.txt, I can't make anything. Boot shows "/bin/sh: 0: can't access tty: job control turned off" and stops after detects usb device (keyboard).

How do I recover control?

Regards,
Posts: 25
Joined: Wed Sep 12, 2012 6:51 am